Ondersteuning

Ondersteuning

Data.overheid.nl begeleidt overheidsorganisaties bij het open stellen van beschikbare data. Ook ondersteunen we hergebruikers bij het vinden van specifieke datasets. Ook data die (nog) niet als open data beschikbaar is, kan door een dataverzoek als open data beschikbaar komen.

Voor overheidsorganisaties

Data.overheid.nl biedt aan overheden ondersteuning om data te openen en beschikbaar te maken als open data. Overheidsorganisaties kunnen hulp krijgen bij alle praktische zaken rondom het openen van data, inclusief technische aspecten. Data.overheid.nl zal in veel gevallen ondersteunen door te verwijzen naar al bestaande oplossingen. Waar nodig zoeken we naar een oplossing op maat en onderzoeken of de oplossing overheidsbreed is. Ondersteuning start met een verzoek tot ondersteuning. Zoveel mogelijk van de verzamelde inzichten en kennis wordt op data.overheid.nl gepubliceerd.

Speciaal voor overheidsorganisaties hebben wij diverse pagina's samengesteld om u op weg te helpen. Dit kunt u hier aantreffen.

Wilt u meer weten het open stellen van uw data? Neem contact op via data@koop.overheid.nl of via het contactformulier

Voor hergebruikers

Data.overheid.nl biedt aan hergebruikers ondersteuning bij het vinden van herbruikbare data van de overheid. Data.overheid helpt om data te openen die nog niet beschikbaar is, of om data vindbaar te maken, en kan helpen om contactpersonen te vinden binnen de overheid. Een verzoek om ondersteuning begint met een dataverzoek.

Speciaal voor hergebruikers van data hebben wij diverse pagina's samengesteld om u op weg te helpen. Dit kunt u hier aantreffen.

Zoekt u specifieke data? Doe een dataverzoek

Begrippenkader

Op data.overheid.nl ziet u regelmatig diverse begrippen staan. Indien u meer wil weten over deze begrippen, dan kunt u dit hier aantreffen. 

Beleid

Data.overheid.nl is een register en biedt hulp bij het openen en hergebruik van data van de overheid. Dit is op beleid gebaseerd. Meer informatie over het beleid in Nederland kunt u hier aantreffen.

Algemene ondersteuning

Weet u niet precies wat u nodig heeft maar heeft u wél een vraag over open data? Neem contact op met het team van data.overheid.nl via één van onderstaande kanalen: 

Ondersteuning nodig