Dataset

Basisregistratie Adressen en Gebouwen

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Oss
Bijgewerkt 06-11-2023
Licentie CC-BY (4.0)
Thema
  • Ruimte en infrastructuur
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

High value

Een high value dataset heeft een hoge waarde voor de samenleving.

Sluiten
Basisregister

Een basisregistratie is een door de overheid officieel aangewezen registratie met gegevens die door alle overheidsinstellingen verplicht worden gebruikt bij de uitvoering van publiekrechtelijke taken.

Sluiten

De BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) bevat de officiële gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte, gebruiksdoel en locatie op de kaart.

Gemeenten zijn bronhouders van de BAG. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan. De gegevens over adressen en gebouwen stellen zij centraal beschikbaar via de Landelijke Voorziening BAG (LV BAG). De gemeente Oss is verantwoordelijk voor de BAG binnen onze gemeentegrenzen.

Het Kadaster stelt gegevens vanuit de LV BAG op verschillende manieren beschikbaar, waaronder via de BAG Viewer. Met de BAG Viewer kunt u gegevens uit de LV BAG online opzoeken en bekijken.

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Visualisaties

BAG Viewer

HTML CC-BY (4.0)

Met deze BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) viewer kunt u de adressen en gebouwen opzoeken binnen de gemeente Oss, maar ook van heel Nederland. Als u onverhoopt een fout ontdekt binnen de gemeente Oss, kunt u contact opnemen met ons.