Dataset

Verkopen energie- en waterleidingbedrijven

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 14-03-2024
Licentie CC-BY (4.0)
Thema
  • Energie
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Landelijk dekkend

Dit is een dataset die landelijk dekkend is. De data heeft betrekking op heel Nederland.

Sluiten

Energie- en waterleidingbedrijven. Alle verkopen, verkopen en gros en en detail (verkoopwaarde producten, hoeveelheden energiedragers en water).

Gegevens beschikbaar vanaf 1990 t/m 2002 Frequentie: stopgezet, voortgezet als "Energie- en waterleidingbedrijven (SBI 40-41); omzet"

Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie

Voor de statistiekjaren 2001 en 2002 is deze statistiek gereviseerd. De belangrijkste redenen om tot revisie over te gaan zijn de volgende:

" Het ter beschikking komen van nieuwe informatie Nieuwe informatie kan betrekking hebben op bijvoorbeeld financiële gegevens of structuurinformatie van bedrijven. Ook kunnen achteraf onjuistheden zijn geconstateerd. In voorkomende gevallen kan dit noodzaken tot bijstelling van uitkomsten. " Aanvullend onderzoek Gegevens die het CBS als onvoldoende betrouwbaar beschouwt, worden niet gepubliceerd. Door in het kader van een revisie aanvullend onderzoek te verrichten, kunnen dergelijke ontbrekende gegevens in een aantal gevallen alsnog ingevuld worden.

Deze factoren betekenen dat de hier gepubliceerde cijfers kunnen afwijken van de eerder over 2001 en 2002 gepubliceerde gegevens.

Met betrekking tot de kernvariabele totale verkoopwaarde hebben bij de Energiebedrijven (SBI 40) relatief grote bijstellingen plaatsgevonden. Dit is het gevolg van het beschikbaar komen van nieuwe informatie over de structuur van bedrijven.

Bestemmingspagina: https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=07145

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Webservices

API

JSON CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/07145

Energie - en waterleidingbedrijven. Alle verkopen, verkopen en gros en en detail (verkoopwaarde producten, hoeveelheden energiedragers en water)

Feed

ATOM CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/07145

Energie - en waterleidingbedrijven. Alle verkopen, verkopen en gros en en detail (verkoopwaarde producten, hoeveelheden energiedragers en water)