Hoe? Open Festival

soda 1.44.jpg
Op maandag 12 december overhandigt minister Plasterk de eerste Stuyveling Open Data-award. Zeven finalisten presenteren zich gedurende deze dag in diverse open data sessies, terwijl om 17.30 uur de winnaar bekend wordt gemaakt. De winnaar ontvangt een budget van €20.000 euro voor de doorontwikkeling van zijn/haar idee. Kennismaken met de kanshebbers op deze award kan hier. Gedurende de dag zijn diverse open data sessies en workshops. Ook aanwezig zijn bij deze feestelijke dag? Meld je dan nu aan!

 

Vierde plaats voor Nederland in EU Open Data Maturity Assessment 2016

Vierde Plaats NL.PNG

12-10-2016 - In de meest recente Europese Open Data Benchmark is Nederland vierde binnen de Europese Unie geworden in de uitvoer van open databeleid. Met bijzonder hoge scores op het geformuleerde beleid, de implementatie hiervan en het gebruik en hergebruik van open data, zijn we verzekerd van een plek in de Top5. Deze open data benchmark is uitgevoerd door het European Dataportal en geeft een overzicht van de score van landen op diverse punten in de uitvoer van het open databeleid. Lees meer en bekijk het volledige rapport.

 

Aankondiging werkgroep 'Open Data & Gemeenten' in november

Werkgroep Header gemeenten.jpg

12-10-2016 - Data.overheid.nl organiseert in november tweemaal een werkgroep 'High Value Datalijst': op dinsdag 1 november & dinsdag 29 november (10.00 - 12.00 uur, Beatrixpark Den Haag). In deze werkgroep gaan we samen met gemeenten om tafel om een aanpak te bedenken voor de opzet & uitvoer van open data beleid, en de aansluiting van meer gemeenten bij data.overheid.nl. Meedenken & opgeven via inger.waling@koop.overheid.nl.

Terugblik gebruikersbijeenkomst data.overheid.nl 7 oktober

header 7 okt.jpg

12-10-2016 - Bekijk de presentaties terug en lees de belangrijkte actiepunten en topics van deze bijeenkomst. Met een grote opkomst, sprekers met veschillende Open Data invalshoeken en interessante presentaties kijken we terug op een geslaagde ochtend. Lees ook alvast meer over het programma van 16 december en meld je daarvoor aan!

 

Van start: Stuiveling Open Data Award

soda 1.44.jpg

28-09-2016 - Sinds vandaag is Stuiveling Open Data Award (SODA) van start! Op www.soda2016.nl staat alle informatie over de wedstrijd en de award. Op de website kunnen inzendingen over bijzondere open data-initiatieven (website, app, visualisatie) worden gedaan. Een jury bepaalt de winnaar; deze ontvangt een wisselbeker en een geldbedrag van € 20.000 voor de verdere investering en ontwikkeling van de toepassing. Daarnaast is het natuurlijk ook een mooie gelegenheid om jouw toepassing in de schijnwerpers te zetten. De beste inzendingen presenteren zich op 12 december 2016 tijdens de awardbijeenkomst op het Hoe Open? Festival, waar de winnaar gekozen wordt. Houd www.soda2016.nl in de gaten!

Volgende gebruikersbijeenkomst 7 okt 2016

20-06-2016 | Elk kwartaal organiseert data.overheid.nl een bijeenkomst voor de gebruikers van data.overheid.nl. Op 7 oktober 2016 vindt de eerstvolgende bijeenkomst plaats, in de toren van het ministerie van Binnenlandse Zaken op de Turfmarkt in Den Haag. Op deze dag komen data-eigenaren, overheidsorganisaties en makers van toepassingen bij elkaar om samen te denken & te werken aan een betere nationale open data-infrastructuur. Om veiligheidsredenen kunnen wij alleen bezoekers toelaten die op de gastenlijst staan. Meer lezen over deze bijeenkomst en aanmelden kan hier!

Terugblik gebruikersbijeenkomst 10 juni 2016

20-06-2016 | Data.overheid.nl organiseert elk kwartaal een bijeenkomst voor alle gebruikers. Lees het verslag van de laatste bijeenkomst op 10 juni 2016.

High Value datasets

11-05-2016 | Bij de inventarisatie van 2016 hebben de departementen in totaal 27 datasets als 'high-value' dataset aangemerkt. Daarvan zijn er reeds negentien beschikbaar via data.overheid.nl en staan er vier gepland om met voorrang openbaar te maken. Daarnaast zijn er 4 datasets waarvan nog wordt onderzocht of ze als open data beschikbaar kunnen komen. Bekijk de high value datasets.

Trendrapportage Open Data Nederland

24-04-2016 | Wereldwijd en specifiek voor Europa wordt de inspanning van nationale overheden gemonitord. Nederland scoort afwisselend in de veschillende benchmarks, afhankelijk van welke indicatoren in de monitors worden gehanteerd. Bekijk de meest recente rapportage van de Rekenkamer.

Agenda