Nieuws over hergebruik van data

Vrijdag 15 & Zaterdag 16 februari 2019

De VisHack biedt een serie interessante uitdagingen, waarvoor interdisciplinaire teams nodig zijn. Het biedt een unieke mogelijkheid voor programmeurs, datafanaten, softwareontwikkelaars, grafische - en interfacedesigners, gedrags- en communicatiedeskundigen, techneuten en stedenbouwkundigen om samen te werken met vissers, professionals in de maritieme sector, ambtenaren en bedrijven en van elkaar te leren. Dit om te komen tot verrassende en innovatieve oplossingen die interessant zijn voor zowel vissers en bijdragen aan een schone en gezonde Noordzee. Meer informatie over de VisHack is hier te vinden.

Meer informatie en aanmelden kan hier.

Een rechtstreeks aanmeldformulier is hier te vinden.

Onderzoek naar hergebruik van open data

In opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties doet het Kenniscentrum Open Data van de TU Delft onderzoek naar het hergebruik van open data. Gebruik jij open data en wil je laten weten wat jij verbeterpunten vindt. Help dan mee bij het beantwoorden van deze enquête. Dit wordt zeer gewaardeerd.

De link naar de survey is hier te vinden.

Stuiveling Open Data Award weer van start

“Het wordt vaak gezegd: data is het nieuwe goud. En vanaf vandaag heeft u een gouden kans, als u iets met open data doet”. Met deze woorden opende Prins Constantijn van Oranje de nieuwe editie van de Stuiveling Open Data Award (SODA). Als ’Special Envoy’ bij Startup Delta riep hij in een videoboodschap  tijdens de Accountability Hack mensen op hun toepassingen met open data in te zenden.

De Stuiveling Open Data Award, vernoemd naar de onlangs overleden voormalig president van de Algemene Rekenkamer Saskia J. Stuiveling, is ingesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in 2015. Het kabinet stimuleert het gebruik van open data. De award onderstreept het belang van het gebruik van open data, bijvoorbeeld vanwege de economische, maatschappelijke en democratische waarde.

Doe mee

Van 9 juni tot en met 15 september kunnen deelnemers hun inzending doen via het deelnameformulier op www.soda2017.nl. De award staat open voor iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van publieke organisaties gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie. De winnaar ontvangt een geldbedrag van €20.000 voor de verdere investering in en doorontwikkeling van de toepassing.