Dataset

Geregistreerde werkzoekenden bij UWV (vanaf 29-07-2019)

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 11-10-2023
Licentie Geen open licentie
Thema
Toegang Niet Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Grondslag bekend

Bij deze dataset is een wettelijke grondslag opgenomen d.m.v. een verwijzing naar de wettelijke bepaling op wetten.overheid.nl.

Sluiten

Geregistreerde Werkzoekenden bij UWV (GWU). Dit cijfer geeft een beter beeld van het aantal werkzoekenden op de arbeidsmarkt dan het aanbodcijfer Niet-Werkende Werkzoekenden (NWW). Het cijfer bestaat uit werkzoekenden met WW- of AG-uitkering met arbeidsvermogen. Ook alle mensen met een bijstandsuitkering maken onderdeel uit van GWU. Dit is mogelijk sinds de automatische koppeling tussen Sonar en de polisadministratie is gerealiseerd. Naast personen met een uitkering maken ook personen die geen uitkering van UWV ontvangen, maar toch gebruik maken van werk.nl onderdeel uit van het nieuwe aanbodcijfer. Voorwaarden bij de laatste groep is dat zij een actief CV op werk.nl hebben staan. GWU kent dezelfde variabelen als het oude NWW, denk daarbij aan variabelen als provincie, arbeidsmarktregio,gemeenten, opleidingsniveau, beroepsgroep, leeftijdsklasse, etc. De toegevoegde waarden van het aanbodcijfer GWU zijn dat het cijfer te differentiëren is naar uitkeringstype (WW, Wajong, WIA en in de toekomst ook bijstand).

Meer informatie over het verkrijgen van toegang tot de data:

> https://www.cbs.nl/nl-nl/onze-diensten/maatwerk-en-microdata/microdata-zelf-onderzoek-doen

Populatie

Personen van 15 tot 75 jaar die als werkzoekend bij UWV staan geregistreerd met een WW-uitkering, Bijstandsuitkering, Wajong-uitkering, WGA-uitkering, WAOuitkering en dienstverlening van UWV of gemeenten ontvangen, of een actief cv op werk.nl hebben

Bestemmingspagina: https://doi.org/10.57934/0b01e41080400ee0

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Wettelijke basis

Wat is Juriconnect?

Doel vervaardiging

Locatie en tijd

Tijdsdekking

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versiebeheer

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset