Dataset

Mutaties in de Nederlandse woningvoorraad (01-01-1999 - 01-01-2012)

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 11-10-2023
Licentie Geen open licentie
Thema
  • Bouwen en verbouwen
Toegang Niet Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Grondslag bekend

Bij deze dataset is een wettelijke grondslag opgenomen d.m.v. een verwijzing naar de wettelijke bepaling op wetten.overheid.nl.

Sluiten

Component over mutaties in de woningvoorraad op adresniveau. Reden van mutatie kan zijn: toevoeging door nieuwbouw, toevoeging anderszins, ontrokken door verbouw, onttrokken door afbraak of ontrokken door bestemmingswijziging. Het bronbestand betreft de door de gemeenten aan het CBS gemelde mutaties en is geleverd door team Ruimte en Vastgoed (de woningstatistiek). De tellingen op gemeenteniveau vanuit dit bestand zijn te vinden in de (stopgezette) Statlinetabel Nieuwbouwwoningen en Woningbouw per regio.

Meer informatie over het verkrijgen van toegang tot de data:

> https://www.cbs.nl/nl-nl/onze-diensten/maatwerk-en-microdata/microdata-zelf-onderzoek-doen

Methodiek

De sleutelcombinatie SOORTOBJECTNUMMER + RINOBJECTNUMMER is op 1 juli 2014 geïntroduceerd in het SSB als vervanger van de adreskoppelsleutel RINADRES. Dit hangt samen met de overgang van het Wongregister op de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Hierdoor kunnen verschillen ontstaan. Aangezien er in een aantal gevallen sprake was van een n:m-relatie tussen de nieuwe sleutel en de toenmalige sleutel, moesten hierin keuzes worden gemaakt. Deze component is per 1 juli 2014 omgezet naar de nieuwe sleutel en zijn uniek gemaakt op de nieuwe sleutel ('ontdubbeld').Het bestand bevat zowel SOORTOBJECTNUMMER B als H. BIJ SOORTOBJECTNUMMER B heeft RINOBJECTNUMMER de BAG als herkomst. Bij beginletter H heeft het RINOBJECTNUMMER een historische herkomst (objecten van vóór 1-1-2012, dus bijv. objecten die voor die datum al gesloopt zijn).

Populatie

De populatie omvat alle toevoegingen en onttrekkingen aan de woningvoorraad in één peiljaar. De eenheid bestaat uit woningen (adressen).

Bestemmingspagina: https://doi.org/10.57934/0b01e4108021854e

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Wettelijke basis

Wat is Juriconnect?

Doel vervaardiging

Locatie en tijd

Tijdsdekking

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versiebeheer

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset