Dataset

Diagnoses van zorgepisodes bij de huisarts (01-01-2002 - 01-01-2012)

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 11-10-2023
Licentie Geen open licentie
Thema
  • Zorg en gezondheid
Toegang Niet Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Grondslag bekend

Bij deze dataset is een wettelijke grondslag opgenomen d.m.v. een verwijzing naar de wettelijke bepaling op wetten.overheid.nl.

Sluiten

Dit bestand bevat diagnosecodes gecodeerd volgens de International Classification of Primary Care-1 (ICPC-1). Het betreft diagnoses behorende bij zorgepisodes door de huisarts. Een zorgepisode bestaat uit één of meer contacten met de huisarts voor dezelfde klacht of ziekte. Elk record bevat de diagnosecode van één zorgepisode, personen kunnen meerdere zorgepisoden in één jaar hebben en dus meerdere keren voorkomen in dit bestand.Voor het gebruik van dit bestand is toestemming nodig van de dataleverancier. Deze toestemming is te verkrijgen door een mail met het analyseplan of de offerte te sturen naar het Centrum voor Beleidsstatistiek: [mailadres verborgen - neem contact op met het CBS]. Het Centrum voor Beleidsstatistiek neemt vervolgens contact op met de dataleverancier voor het regelen van toestemming.

Meer informatie over het verkrijgen van toegang tot de data:

> https://www.cbs.nl/nl-nl/onze-diensten/maatwerk-en-microdata/microdata-zelf-onderzoek-doen

Methodiek

De gegevens uit dit bestand worden altijd gebruikt samen met de gegevens uit het bestand LINHclient, waarin de gegevens staan over alle ingeschreven patiënten bij de LINH-huisartsen. Het cliëntenbestand wordt gekoppeld aan het GBA en in het cliëntenbestand staat ook het ophooggewicht.

Populatie

Zorgepisodes van personen die staan ingeschreven bij een huisartsenpraktijk die onderdeel is van het Landelijk InformatieNetwerk Huisartsen (LINH) in één kalenderjaar. Daar zijn circa 80 huisartsenpraktijken bij aangesloten.

Bestemmingspagina: https://doi.org/10.57934/0b01e410801d0ea4

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Wettelijke basis

Wat is Juriconnect?

Doel vervaardiging

Locatie en tijd

Tijdsdekking

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versiebeheer

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset