Dataset

Bevolkingsregisters

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Westfries Archief (Regionale samenwerking)
Bijgewerkt 16-02-2022
Licentie CC-BY-SA (4.0)
Thema
  • Gemeenten
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Bevolkingsregisters zijn boeken waarin de inwoners van een gemeente zijn ingeschreven. Ze vermelden ook gegevens zoals beroepen, adressen, godsdienst en verhuizingen. Van de meeste Westfriese gemeenten dateren de oudste uit 1850. Maar er zijn enkele uit de jaren 1820 en 1830. Op de website van het Westfries Archief zijn bevolkingsregisters gepubliceerd tot ongeveer 1940.

Bestemmingspagina: https://www.westfriesarchief.nl/onderzoek/open-data?mivast=136&miadt=136&mizig=349&miview=tbl&milang=nl&micols=1&mip1=1701*

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Downloads

Bevolkingsregisters

XML CC-BY-SA (4.0)

Bevolkingsregisters zijn boeken waarin de inwoners van een gemeente zijn ingeschreven. Ze vermelden ook gegevens zoals beroepen, adressen, godsdienst en verhuizingen. Van de meeste Westfriese gemeenten dateren de oudste uit 1850. Maar er zijn enkele uit de jaren 1820 en 1830. Op de website van het Westfries Archief zijn bevolkingsregisters gepubliceerd tot ongeveer 1940. Deze pagina bevat meerdere downloadbare bestanden per (Nadere) Toegang. Omdat we blijven uitbreiden en verbeteren, plaatsen we hier geen datas over de diverse datasets. wij verwelkomen u graag op de download open data pagina van onze website voor meer informatie per dataset. LET OP: de bestanden zijn van het A2A formaat, de bestanden zijn te openen in Notepad++. De afkorting A2A staat voor Archives to Archives en het model wordt beheert door het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis.