Dataset

Bevolkingsregisters

Permanent linkCopied
State Available
Data owner Westfries Archief (Regionale samenwerking)
Updated 02/16/2022 - 00:00
License CC-BY-SA (4.0)
Thema
  • Municipalities
Publicity level Public
Metadata Download (XML/RDF)

Description

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Close

Bevolkingsregisters zijn boeken waarin de inwoners van een gemeente zijn ingeschreven. Ze vermelden ook gegevens zoals beroepen, adressen, godsdienst en verhuizingen. Van de meeste Westfriese gemeenten dateren de oudste uit 1850. Maar er zijn enkele uit de jaren 1820 en 1830. Op de website van het Westfries Archief zijn bevolkingsregisters gepubliceerd tot ongeveer 1940.

Landing page: https://www.westfriesarchief.nl/onderzoek/open-data?mivast=136&miadt=136&mizig=349&miview=tbl&milang=nl&micols=1&mip1=1701*

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Metadata

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Downloads

Bevolkingsregisters

XML CC-BY-SA (4.0)

Bevolkingsregisters zijn boeken waarin de inwoners van een gemeente zijn ingeschreven. Ze vermelden ook gegevens zoals beroepen, adressen, godsdienst en verhuizingen. Van de meeste Westfriese gemeenten dateren de oudste uit 1850. Maar er zijn enkele uit de jaren 1820 en 1830. Op de website van het Westfries Archief zijn bevolkingsregisters gepubliceerd tot ongeveer 1940. Deze pagina bevat meerdere downloadbare bestanden per (Nadere) Toegang. Omdat we blijven uitbreiden en verbeteren, plaatsen we hier geen datas over de diverse datasets. wij verwelkomen u graag op de download open data pagina van onze website voor meer informatie per dataset. LET OP: de bestanden zijn van het A2A formaat, de bestanden zijn te openen in Notepad++. De afkorting A2A staat voor Archives to Archives en het model wordt beheert door het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis.