Dataset

Vo en vso; doorstroom en uitstroom, achtergrondkenmerken

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 19-04-2024
Licentie CC-BY (4.0)
Thema
  • Voortgezet onderwijs
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Landelijk dekkend

Dit is een dataset die landelijk dekkend is. De data heeft betrekking op heel Nederland.

Sluiten

Deze tabel bevat gegevens over de door- en uitstroom van leerlingen in het bekostigd voortgezet onderwijs (vo) en voortgezet speciaal onderwijs (vso) naar onderwijspositie in het basisjaar, positie in het volgend schooljaar, geboorteland (ouders), herkomstland en regiokenmerken van de woongemeente.

Het CBS gaat over op een nieuwe indeling van de bevolking naar herkomst. Voortaan is meer bepalend waar iemand zelf geboren is, naast waar iemands ouders geboren zijn. Daarbij wordt het woord migratieachtergrond niet meer gebruikt. De hoofdindeling westers/niet-westers wordt vervangen door een indeling op basis van werelddelen en veelvoorkomende immigratielanden. Deze indeling wordt geleidelijk ingevoerd in tabellen en publicaties met bevolking naar herkomst.

Gegevens beschikbaar vanaf: 2010/'11.

Status van de cijfers: De cijfers voor de meest recente periode zijn voorlopig. Deze cijfers worden definitief bij de publicatie van de volgende periode.

Wijzigingen per 19 april 2024: De definitieve cijfers over de overgang van schooljaar 2021/'22 naar 2022/'23 en de voorlopige cijfers over de overgang van schooljaar 2022/'23 naar 2023/'24 zijn toegevoegd.

Wanneer komen er nieuwe cijfers? In het derde kwartaal van 2025 komen de definitieve cijfers over de overgang van schooljaar 2022/'23 naar 2023/'24 en de voorlopige cijfers over de overgang van schooljaar 2023/'24 naar 2024/'25 beschikbaar.

Bestemmingspagina: https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=85566NED

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Webservices

API

JSON CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/85566NED

Leerlingen voortgezet (speciaal) onderwijs, doorstroom, uitstroom Onderwijspositie basisjaar, positie volgend schooljaar

Feed

ATOM CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/85566NED

Leerlingen voortgezet (speciaal) onderwijs, doorstroom, uitstroom Onderwijspositie basisjaar, positie volgend schooljaar