Voor gebruikers

 

Data.overheid.nl biedt aan hergebruikers ondersteuning bij het vinden van herbruikbare data van de overheid. Data.overheid helpt om data te openen die nog niet beschikbaar is, of om data vindbaar te maken, en kan helpen om contactpersonen te vinden binnen de overheid. Een verzoek om ondersteuning begint met een dataverzoek. Tevens kunt u feedback geven op datasets op data.overheid.nl.

Kwaliteit van de informatie over datasets

De informatie over datasets is dynamisch. Links naar databronnen kunnen veranderen, nieuwe data wordt toegevoegd of de informatie over de data kan inmiddels afwijken van de werkelijke situatie. Het team van data.overheid.nl levert samen met de data-eigenaren alle inspanning om de kwaliteit van de informatie zo goed mogelijk te houden. Lees meer over ons kwaliteitsbeleid.
 

Kwaliteitsindicatoren

De indicatoren die onder andere door data.overheid.nl worden gemeten: 

  1. Kwaliteit van links: dit meten we middels de linkchecker. Het aantal werkende links moet altid boven de 95% liggen. Data-eigenaren wordt gevraagd om datasets met niet werkende links aan te passen, indien dit niet binnen afzienbare tijd gebeurt wordt de dataset verwijderd van data.overheid.nl. Lees meer over ons kwaliteitsbeleid.
  2. Eisen en uitgangspunten: minimaal volledig invullen van de verplichte DCAT-velden en het aanleveren van een werkende lik of webservice-koppeling. Lees meer over de kwaliteitseisen van datasets.

Mocht u vragen hebben over het zoeken, vinden of het gebruik van open data, dan kunt u contact opnemen met data@koop.overheid.nl.