Kwaliteit van de informatie over datasets

De informatie over datasets is dynamisch. Links naar databronnen kunnen veranderen, nieuwe data wordt toegevoegd of de informatie over de data kan inmiddels afwijken van de werkelijke situatie. Het team van data.overheid.nl levert samen met de data-eigenaren alle inspanning om de kwaliteit van de informatie zo goed mogelijk te houden. Lees meer over ons kwaliteitsbeleid.

Heeft u een opmerking over de kwaliteit van de informatie over een dataset? Meld het ons.
 

Kwaliteitsindicatoren

De indicatoren die onder andere door data.overheid.nl worden gemeten: 

  1. Kwaliteit van links: dit meten we middels de linkchecker. Het aantal werkende links moet altid boven de 95% liggen. Data-eigenaren wordt gevraagd om datasets met niet werkende links aan te passen, indien dit niet binnen afzienbare tijd gebeurt wordt de dataset verwijderd van data.overheid.nl. Lees meer over ons kwaliteitsbeleid.
  2. Eisen en uitgangspunten: minimaal volledig invullen van de verplichte DCAT-velden en het aanleveren van een werkende lik of webservice-koppeling. Lees meer over de kwaliteitseisen van datasets.
     

Valt u iets op?

Gebruikers wordt gevraagd om problemen met datasets altijd te melden. Dat kan middels de 'feedback'-button onderaan elke datset, of door contact op te nemen via het contactformulier of telefonisch via onze servicedesk: Telefoon: (070) 7000 526 .

 

 

 

 

Toelichting bij datasets