Dataverzoeken

Via deze pagina treft u een overzicht aan van alle dataverzoeken die sinds 01-01-2015 zijn gesteld aan data.overheid.nl. Alleen in behandeling genomen dataverzoeken worden gepubliceerd. Persoonlijke gegevens van aanvrager en/of aanbieders worden niet getoond of verwijderd uit de aanvraag voor publicatie. Met behulp van diverse zoekfilters kunt u gericht zoeken.

Met het dataverzoekformulier kunt u een verzoek doen om data van een overheidsorganisatie beschikbaar te maken als open data. Dit formulier kan gebruikt worden om een verzoek in het kader van de Wet Hergebruik overheidsinformatie te doen.

Let op: dit formulier kan niet worden gebruikt voor een verzoek in kader van Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). Verzoeken met verwijzing naar de WOB die via data.overheid.nl worden ingediend, worden niet in behandeling genomen. WOB verzoeken dienen bij de betreffende organisatie volgens de voorgeschreven procedure te worden ingediend. 

Afhandeling van een verzoek

Uw verzoek wordt gecontroleerd door data.overheid.nl en direct gepubliceerd op deze site. Andere bezoekers kunnen zo direct zien of een verzoek al eerder is gedaan. Data.overheid.nl houdt het verloop van de afhandeling van het verzoek bij en publiceert het uiteindelijke resultaat van het verzoek. Het team van data.overheid.nl voegt daarnaast informatie toe aan het dataverzoek om het nader te duiden. Lees meer over het proces achter dataverzoeken.

Uw verzoek wordt altijd zonder uw persoonlijke gegevens gepubliceerd. Uw persoonlijke gegevens zijn alleen zichtbaar voor de beheerders van deze site en worden verwijderd zodra het verzoek volledig is afgehandeld. 

Bekijk het overzicht van dataverzoeken om inzicht te krijgen in eerdere dataverzoeken.