Dataset

Stichtse Vecht Gebouwen met andere status dan "in gebruik".

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Stichtse Vecht (Gemeente)
Bijgewerkt 16-01-2024
Licentie CC-0 (1.0)
Thema
  • Ruimte en infrastructuur
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Lijst van gebouwen (panden) en/of verblijfsobjecten die niet de status "in gebruik" hebben binnen Stichtse Vecht inclusief adres en locatie coördinaten.

Uitgebreide omschrijving:

Het overgrote deel van de gebouwen uit de BAG hebben de status “Pand in gebruik”. Een BAG gebouw kent de volgende levenscyclus: Bouwvergunning verleend, Bouw gestart / Niet gerealiseerd pand, Pand in gebruik (niet ingemeten), Pand in gebruik, Pand buiten gebruik, Sloopvergunning verleend, Pand gesloopt. In dit overzicht staan alle panden met een status anders dan “Pand in gebruik”. Daar de status in de tijd kan wijzigen worden de gegevens op dit dataplatform wekelijks automatisch geactualiseerd. De gemeente Stichtse Vecht is bronhouder van deze informatie. Onjuistheden kunnen via de website van het kadaster worden doorgegeven. Deze worden, na onderzoek, door de BAG beheerder in de BAG gewijzigd. Dit Dataplatform is alleen een doorgeefluik.

Terminologie: De BAG gebruikt de termen gebouwen, verblijfobjecten en gebruiksdoelen. Binnen een gebouw kunnen zich één of meer verblijfsobjecten huisvesten en een adres is 1:1 gekoppeld aan een verblijfsobject. Ook het gebruiksdoel is aan een verblijfsobject gekoppeld. Soms heeft een verblijfsobject zelfs meerdere gebruiksdoelen.

Voorbeeld: Een flatgebouw kan één gebouw zijn maar kan tientallen verblijfsobjecten huisvesten. Grotendeels zullen deze gebruikersdoel wonen hebben maar er kunnen ook verblijfsobjecten met winkelfunctie bij zitten of zelfs verblijfsobjecten met woon en winkel functie.

Bron : BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) Beperkingen : Deze dataset is niet geschikt voor juridische doeleinden. Coördinatenstelsel : WGS84 / RD

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Downloads

Stichtse Vecht – Panden (zonder verblijfsobjecten) die niet in gebruik zijn (csv)

CSV CC-0 (1.0)

Stichtse Vecht, panden zonder verblijfsobject (bijvoorbeeld schuren) en hebben ook geen adres. Via de coördinaten of via het BAG referentie nummer kan worden nagegaan om welk pand het gaat. De kolom “adres” geeft een indicatie bij welk adres het pand hoort.

Voorbeeld

Stichtse Vecht – Panden (met verblijfsobjecten) die niet in gebruik zijn (xlsx)

XLSX CC-0 (1.0)

Stichtse Vecht – Panden voorzien van een verblijfsobject waarvan het pand niet de status “in gebruik” heeft en Panden met wel de status “in gebruik” maar waarvan een verblijfsobjecten niet de status “in gebruik” heeft. Omdat dat het hier om panden gaat met verblijfsobject(en) heeft het pand ook een adres.

Stichtse Vecht – Panden (zonder verblijfsobjecten) die niet in gebruik zijn (xlsx)

XLSX CC-0 (1.0)

Stichtse Vecht, panden zonder verblijfsobject (bijvoorbeeld schuren) en hebben ook geen adres. Via de coördinaten of via het BAG referentie nummer kan worden nagegaan om welk pand het gaat. De kolom “adres” geeft een indicatie bij welk adres het pand hoort.

Documentatie

Stichtse Vecht – Panden die niet in gebruik zijn (KAART)

HTML CC-0 (1.0)
Download: https://kaarten.stichtsevecht.nl/?@Open_Data&aan=pandstatus

Panden met een status anders dan in gebruik. Blauw = nog in te meten pand. Oranje = Pand dat (tijdelijk) niet in gebruik is.