Dataset

Motorvoertuigenpark met kenmerken van voertuigen op kentekenniveau. (vanaf 01-01-2010)

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 11-10-2023
Licentie Geen open licentie
Thema
  • Verkeer
Toegang Niet Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Grondslag bekend

Bij deze dataset is een wettelijke grondslag opgenomen d.m.v. een verwijzing naar de wettelijke bepaling op wetten.overheid.nl.

Sluiten

Dit dataontwerp beschrijft kenmerken van geregisteerde (weg)voertuigen in Nederland. Deze data zijn afkomstig uit het jaarbestand van de Dienst Wegverkeer (RDW). Het bestand bevat technische kenmerken en eigendomsinformatie over in Nederland aanwezige personenauto's, bestelauto's, bromfietsen, motorfietsen, vrachtwagens, autobussen, trekkers, speciale voertuigen, aanhangers en opleggers.

Meer informatie over het verkrijgen van toegang tot de data:

> https://www.cbs.nl/nl-nl/onze-diensten/maatwerk-en-microdata/microdata-zelf-onderzoek-doen

Methodiek

Alleen personen die gevalideerd zijn mogen het bestand gebruiken in verband met geheimhouding.De dataset bestaat uit voertuigen uit de RDW, peildatum 1 januari van het verslagjaar verrint met Gemeentelijke Basis Administratie Persoonsgegevens (GBA). De primaire sleutel kenteken en fiscaal nummer zijn versleuteld naar RINKENTEKEN en RINPERSOON. De component bevat vanaf 1-1-2011 gegevens van:- personenauto's van natuurlijke en rechtspersonen, zowel het actieve park als de bedrijfsvoorraad en uitgevallen voertuigen uit het jaar ervoor (bijvoorbeeld sloop en export). - Voor alle andere voertuigsoorten bevat het bestand alleen actieve voertuigen (het actief park) die in bezit zijn van natuurlijke personen.

Populatie

Bevat alle kentekenplichtige voertuigen zoals geregistreerd bij de Dienst Wegverkeer (RDW) in Nederland op peildatum.Bevat gegevens van:- personenauto's van natuurlijke en rechtspersonen, zowel het actieve park als de bedrijfsvoorraad en uitgevallen voertuigen uit het jaar ervoor (bijvoorbeeld sloop en export). - Voor alle andere voertuigsoorten bevat het bestand alleen actieve voertuigen (het actief park) die in bezit zijn van natuurlijke personen.

Bestemmingspagina: https://doi.org/10.57934/0b01e410802076aa

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Wettelijke basis

Wat is Juriconnect?

Doel vervaardiging

Locatie en tijd

Tijdsdekking

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versiebeheer

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset