type-icon

Dataset

Bomen Zwartewaterland

Permanente linkGekopiëerd
Eigenaar Gemeente Zwartewaterland
Licentie CC-BY (4.0)
Bijgewerkt 13-09-2020
Status Beschikbaar
  • Beschrijving
  • Webservice (1)
  • Downloadbare bestanden (3)
  • Relaties
  • Metadata

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Bomen in eigendom van de gemeente Zwartewaterland. Bevat tevens bijzondere bomen, zoals monumentale en waardevolle bomen.


Per boom is tevens de standplaats bekend (de ondergrond waar de boom in staat), de fase waarin een boom zich bevindt, de boomsoort in het Nederlands en Latijns net als het jaar waarin de boom is aangelegd.

Het ontwikkelingsstadium waarin een boom zich bevindt is in het boek “Bomenwerk. Kosten en techniek 2019” als volgt samengevat.
  • Jong = Dit zijn jonge bomen, waarbij begeleidingssnoei wordt toegepast. Begeleidingssnoei is gericht op het bereiken van de takvrije stamlengte en het bereiken van een goede structuur en vorm van de kroon. Deze bomen worden met de stokzaag gesnoeid.
  • Halfwas = In deze fase is er nog steeds sprake van begeleidingssnoei, maar nu niet met stokzaag, maar met de hoogwerker. Aan het einde van deze verzorgingsfase heeft de boom vrijwel zijn uiteindelijke hoogte bereikt. De begeleidingssnoei is dan praktisch afgerond: de takvrije stamlengte is bereikt. Wat rest is de blijvende kroon.
  • Volwas = De boom groeit nauwelijks meer in de hoogte en legt het accent op breedtegroei en voortplanting. In deze fase is er sprake van onderhoudssnoei met de hoogwerker.
  • Eindfase = In de eindfase kenmerkt een boom zich door een verminderde groei en een verminderde reactie op verwondingen en aantastingen. In deze fase is er sprake van onderhoudssnoei, maar ook veiligheidsnoei (in verband met dood hout). Dit gebeurt met een hoogwerker.
Bron: ‘Bomenwerk. Kosten en techniek 2019’.

Contactinformatie
Naam: Gemeente Zwartewaterland Afdeling Kapitaalgoederen
E-mail: geo@zwartewaterland.nl
Website: http://www.zwartewaterland.nl
Telefoon: 14 038

Webservice

Bomen ArcGIS Map Service

JSON CC-BY (4.0)

https://services1.arcgis.com/qiyVnepR04wyiozk/arcgis/rest/services/Bomen/FeatureServer

Bomen Feature Service

Downloadbare bestanden

Bomen CSV

CSV CC-BY (4.0)

Bomen Feature Service

Preview

Bomen KML

KML CC-BY (4.0)

Bomen Feature Service

Bomen Shapefile

SHAPE CC-BY (4.0)

Bomen Feature Service