Dataset

Basis Wetten Bestand

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar KOOP (Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties) (Rijk)
Bijgewerkt 07-07-2022
Licentie CC-0 (1.0)
Thema
  • Recht
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Alle regelingen uit het basiswettenbestand zijn als open data beschikbaar in XML-formaat. Deze kunnen gedownload worden over HTTPS vanaf de repository. Daardoor is het mogelijk om een eigen kopie van het basiswettenbestand op te bouwen. Hieronder staat beschreven hoe u uw eigen kopie kunt opbouwen.

Initiële set

De huidige collectie bestaat uit zo'n 33.000 regelingen met in totaal ongeveer 85.000 toestanden. Daarnaast heeft elke regeling nog een bestand met de wetstechnische informatie, een manifest-bestand en indien van toepassing een verzameling afbeeldingen. De totale collectie neemt een kleine 100 GB in beslag (gezipt 10 GB). U kunt een basisset aanvragen bij KOOP. Hiervoor vult u het reactieformulier van Wet- en regelgeving in en geeft u in het opmerkingenveld aan dat u een link wenst te ontvangen om een basisset van het basiswettenbestand te downloaden.

Updates

Dagelijks wordt het basiswettenbestand bijgewerkt. Bestaande regelingen worden gewijzigd en nieuwe treden in werking. Omdat het ongewenst is bij elke wijziging opnieuw de gehele set te downloaden is er een service beschikbaar waarmee de wijzigingen kunnen worden opgevraagd. Deze service is gebaseerd op SRU. Meer informatie over dit protocol vindt u op de site van de Library of Congress http://www.loc.gov/standards/sru/.

Via deze SRU service kunt u periodiek de gewijzigde bestanden opvragen. Het is ook mogelijk om alleen de gewijzigde regelingen van bijvoorbeeld een bepaald ministerie op te vragen. Zo hoeft u alleen de regelingen op te halen die voor u van belang zijn.

Hieronder vindt u een specificatie van de velden die u kunt gebruiken in het request en de velden die u terugkrijgt in de respons.

De respons bevat onder andere velden met betrekking tot de locatie van de nieuwe/gewijzigde toestand en de bijbehorende manifest- en WTI-bestanden. Deze kunt u eenvoudig via HTTPS downloaden.

U heeft altijd een up-to-date kopie van het wettenbestand ter beschikking door het gedownloade basisbestand van wet- en regelgeving frequent bij te werken met behulp van de SRU interface.

Bestemmingspagina: https://www.koopoverheid.nl/officiele-overheidspublicaties/wet--en-regelgeving/basiswettenbestand

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versiebeheer

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset

Alternatieve identificaties van deze dataset


Downloads

BasisWettenBestand XML

XML CC-0 (1.0)

BasisWettenBestand

BasisWettenBestand

XML CC-0 (1.0)

BasisWettenBestand wetstechnische informatie

Documentatie