Dataset

Arbeidsmarktmobiliteit; wissel arbeidsmarktpositie (12-uursgrens) 2003-2014

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 21-10-2021
Licentie CC-BY (4.0)
Toegang Publiek
  • Informatie
  • Databronnen
Download metadata (XML/RDF)

Beschrijving

In deze tabel staan kwartaalcijfers over de arbeidsmarktmobiliteit van 15 tot 65 jarige personen in Nederland. Vermeld wordt de verandering in arbeidsmarktpositie tussen het eerste moment van enquêteren (begin periode) en de arbeidsmarktpositie drie maanden later (einde periode). Op deze manier beschrijft deze tabel in hoeverre personen na één kwartaal van arbeidsmarktpositie zijn gewisseld. Er worden drie arbeidsmarktposities onderscheiden; werkzame beroepsbevolking, werkloze beroepsbevolking en niet-beroepsbevolking.

Voor het samenstellen van cijfers over de arbeidsmarktmobiliteit is een andere weegmethode van de EBB van toepassing dan voor andere EBB tabellen. Hierdoor kunnen de cijfers in deze tabel afwijken van andere EBB tabellen.

Gegevens beschikbaar van 2003 1e kwartaal tot en met 2014 3e kwartaal

Status van de cijfers Cijfers op basis van de EBB zijn definitief.

Wijzigingen per 24 juni 2015: Geen, deze tabel is stopgezet.

Wanneer komen er nieuwe cijfers? Niet meer van toepassing. Deze tabel wordt opgevolgd door Arbeidsdeelname; wisselingen arbeidspositie per kwartaal en jaar. Zie paragraaf 3.
Op 26 februari 2015 zijn nieuwe gereviseerde tabellen over de beroepsbevolking gepubliceerd. Deze revisie van de statistieken van de beroepsbevolking heeft twee onderdelen. De definities zijn aangepast aan de internationaal afgesproken definities en de gegevensverzameling is verbeterd door als eerste statistiekbureau in Europa te enquêteren via internet. Voor meer informatie over de revisie, zie de link naar de persmededeling in paragraaf 3.

Bestemmingspagina: https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=80220ned

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identifiers

Primaire identificatie van deze dataset


Webservices

API

JSON CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/80220ned

Wisselingen tussen de werkzame-, werkloze en niet-beroepsbevolking Geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, arbeidsrelatie, beroepsniveau

Feed

ATOM CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/80220ned

Wisselingen tussen de werkzame-, werkloze en niet-beroepsbevolking Geslacht, leeftijd, opleidingsniveau, arbeidsrelatie, beroepsniveau