Toepassing

Klimaatmonitor

Permanente linkGekopiëerd
Thema: Natuur en milieu
Type: Website
Gemaakt door: Een overheidsorganisatie
Link naar applicatie: https://klimaatmonitor.databank.nl/

Rijkswaterstaat Leefomgeving
Rijkswaterstaat Leefomgeving
gert.nijsink@rws.nl
06 - 10 94 68 17

Beschrijving

Online informatie over de CO2-uitstoot, energiegebruik, opwek van hernieuwbare energie en een scala aan onderliggende indicatoren voor alle gemeenten, regio’s en provincies. Een groot deel van de gegevens is ook beschikbaar voor alle buurten en wijken.

Met behulp van de Klimaatmonitor kan de voortgang van de energietransitie in alle gemeenten, regio’s en provincies in Nederland gemonitord worden. De Klimaatmonitor laat zien hoe de situatie van de energietransitie er is en hoe die zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Hiermee biedt de Klimaatmonitor basismateriaal voor beleidsvoorbereiding, -bijsturing en -evaluatie voor verschillende partijen.

De Klimaatmonitor wordt in toenemende mate gebruikt door gemeenten, regio’s en provincies voor hun eigen online applicaties, zoals websites, dashboards, monitors en jaarrapportages. Ook wordt informatie uit de Klimaatmonitor toegepast in andere portalen van het Rijk, zoals de Nationale Energie Atlas en de RES Analysekaarten, VNG (Waarstaatjegemeente) en door consultants gebruikt in scenariotools als het EnergieTransitieModel.
De Klimaatmonitor ontsluit de gegevens via 2 interfaces:
- Een dashboard voor snelle toegang tot honderden indicatoren;
- Een interactieve database met duizenden indicatoren en gebruiksvriendelijke functionaliteiten.

klimaat monitor milieu

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Data eigenaar: Rijkswaterstaat Leefomgeving
Verantwoordelijke: Rijkswaterstaat Leefomgeving
E-mailadres: gert.nijsink@rws.nl