Aangemaakt op: 30-03-2020, Aangepast op: 02-04-2020

Data initiatieven omtrent COVID-19

Het Coronavirus COVID-19 heeft grote impact op onze samenleving en brengt veel onzekerheid met zich mee. Om iets meer duidelijkheid te scheppen in deze onzekere tijd ontstaan er diverse data initiatieven die inzicht proberen te geven in de situatie die COVID-19 veroorzaakt. Het Leer- en Expertisepunt Datagedreven werken (LED) maakte een overzicht van de beschikbare bronnen. 

Data community

Vanuit data.overheid.nl willen de de data community graag helpen door de data die er vanuit de overheid is bij elkaar te zetten. Daarom is een groep geopend voor datasets met betrekking tot COVID-19. De groep bestaat uit een verzameling van datasets van de overheid rondom het virus in Nederland. Mis jij een dataset in deze groep? Dan kun je contact opnemen met het team van data.overheid.nl via data@koop.overheid.nl. Dan voegen wij de dataset bij deze groep. Klik hier voor de link naar de groep. Ook voor andere vragen/opmerkingen kun je contact met ons opnemen. We kijken dan hoe we je kunnen helpen. 

En verder..

Op data.overheid.nl delen we graag interessante data en toepassingen omtrent COVID-19. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het Twitter account van @Datagraver. Heb jij een interessante toepassing gemaakt met data omtrent corona? Laat het ons weten!

Het RIVM heeft inmiddels in opdracht van VWS ook een overzicht gemaakt van databronnen rondom COVID-19: databronnencovid19.nl