Release notes: Lion

Release notes: Lion

Rondleiding door het nieuwe portaal


Op 20 augustus 2019 is een nieuwe versie van data.overheid.nl gelanceerd. Wat is er nieuw? Wat is er veranderd? Onderstaand krijgt u in 5 stappen een korte rondleiding door de belangrijkste nieuwe kenmerken van het portaal. 

Nieuwe apps ontwikkeld met data via data.overheid.nl

Interview met app-ontwikkelaar Sjoerd van den Hoorn

Onlangs spraken wij met Sjoerd van der Hoorn. Sjoerd is een enthousiast en frequent gebruiker van datasets op data.overheid.nl. Aan de hand van de beschikbaar gestelde datasets heeft hij verschillende apps ontwikkeld. Onderaan deze pagina kun je meer lezen over de door hem ontwikkelde apps en over welke datasets hij daarvoor heeft gebruikt.

Datasets vanuit Amsterdam

Open datasets gemeente Amsterdam vindbaar op data.overheid.nl

Op data.overheid.nl worden nu ook weer datasets van de gemeente Amsterdam gepubliceerd. De gemeente Amsterdam publiceert diverse datasets onder andere op het gebied van toerisme, verkeer, natuur, milieu, stedelijke ontwikkeling, etc. Tevens worden er ook via de gemeente Amsterdam diverse API's aangeboden.

DCAT standaard in gebruik

DCAT in gebruik

De DCAT standaard leeft bij diverse (overheids)organisaties. Inmiddels wordt er door meerdere organisaties direct via DCAT 1.1 datasets automatisch op data.overheid.nl gepubliceerd. Er is een artikel over gemaakt waarin de koppeling tussen organisaties en data.overheid.nl tot stand wordt gebracht op basis van DCAT 1.1.

Klik hier om het nieuwsbericht te bekijken.