Aangemaakt op: 01-05-2020, Aangepast op: 01-05-2020

Data communities Onderwijs, Corona en Open Data geopend

De data communities voor Onderwijs, Corona en Open Data zijn geopend! De data communities bieden verdieping, specifieke data, referentiedata, toepassingen en de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan experts over data. Binnen deze community zijn namelijk data-eigenaren, hergebruikers en experts binnen deze specifieke domeinen actief op de discussiefora en kennisbanken. Zo leiden de communities tot meer beschikbare data, verbetering van de kwaliteit van data en inzicht in de impact van data.

Corona data community

De community brengt alle data, toepassingen en experts rond Corona/COVID-19 bij elkaar. Je vindt hier bijvoorbeeld data van het RIVM, de EU, de WHO en ziekenhuizen. 

Deze community is een centrale plek om data en toepassingen rond het Coronavirus te verzamelen. De community is gericht op de sociaaleconomische gevolgen van de crisis, zoals werkloosheid, thuiswerken, afname van verkeer, toegang tot internet, en onderwijs.

Onderwijsdata community

De onderwijsdata community brengt alle data, toepassingen en dataverzoeken in het domein Onderwijs bij elkaar. Je vindt hier bijvoorbeeld data over onderwijs, wetenschap, en onderzoek. Al meer dan 20 onderwijsorganisaties, waaronder het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Inspectie van het Onderwijs, DUO, het UWV, het CBS, en organisaties in het onderwijs zoals Kennisnet, SBB, SLO, en CINOP, hebben zich aangesloten.

Open Data community

Dit is de ondersteunende community voor data aanbieders en hergebruikers. Vind hulp bij het openen van data, het aanmelden van datasets op data.overheid.nl of gebruik van de DCAT-standaard. Hier vind je ook een discussieforum om vragen te stellen en kennis te delen, en de nieuwe kennisbank en documentatiecentrum van data.overheid.nl.