Dataset

Tellingsbestand verkiezing Tweede Kamer 2023

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Utrecht (Gemeente)
Bijgewerkt 30-11-2023
Licentie CC-0 (1.0)
Thema
  • Bestuur
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

• Beschrijving: Op donderdag 23 november 2023 was de centrale stemopneming van de Tweede Kamerverkiezing in de gemeente Utrecht. Toen zijn alle stemmen van de verkiezing op 22 november 2023 per kandidaat geteld. Al deze tellingen staan in het proces-verbaal van het gemeentelijk stembureau. De tellingen zijn ingevoerd in de ondersteunende software verkiezingen (osv). Uit deze software komt het tellingsbestand. In het tellingsbestand staan alle stemmen per stembureau per partij per kandidaat. U kunt het bestand gebruiken om de uitslag te controleren. Ook kunt u het bestand gebruiken om eigen analyses uit te voeren of visualisaties te maken. NB: Op 30-11-2023 plaatsten we een nieuwe versie van het tellingsbestand. Het gemeentelijk stembureau heeft toen in een nieuwe zitting correcties gedaan.

• Bron: gemeente Utrecht

• Beperkingen: We publiceren het tellingsbestand om de verkiezingen open en transparant te maken. U kunt geen rechten ontlenen aan het bestand.

• Mogelijkheden: U kunt dit bestand gebruiken om de uitslagen te bekijken, analyses uit te voeren, visualisaties te maken, etc.

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Downloads

Tellingsbestand verkiezing Tweede Kamer 2023

CSV CC-0 (1.0)

Tellingsbestand verkiezing Tweede Kamer 2023

Voorbeeld