type-icon

Dataset

Typegoedkeuringen van voertuigen – RDW

Permanente linkGekopiëerd
Eigenaar RDW (Dienst Wegverkeer)
Licentie CC-0 (1.0)
Bijgewerkt 09-01-2021
Status Beschikbaar
Gepubliceerd Ja
  • Beschrijving
  • Downloadbare bestanden (1)
  • Relaties
  • Metadata

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Als een voertuig voor het eerst in een EU-lidstaat (dus ook in Nederland) wordt geregistreerd moet deze een Europese typegoedkeuring hebben. De RDW geeft deze af.
Ook wanneer een voertuig geen of een gedeeltelijke typegoedkeuring heeft kan deze voor toelating op de weg door de RDW worden getest en typegoedgekeurd. Ook onderdelen (componenten of technische eenheden) worden door de RDW typegoedgekeurd.
Bij deze (goed)keuring worden de gegevens vastgelegd in een register, welke nu ook als Open Data ter beschikking wordt gesteld voor hergebruik.

Contactinformatie
Naam: Team Open Data, KOOP
E-mail: opendata@overheid.nl

Downloadbare bestanden

typegoedkeuringen van voertuigen

Downloadbare bestanden ZIP CC-0 (1.0)

Als een voertuig voor het eerst in een EU-lidstaat (dus ook in Nederland) wordt geregistreerd moet deze een Europese typegoedkeuring hebben. De RDW geeft deze af. Ook wanneer een voertuig geen of een gedeeltelijke typegoedkeuring heeft kan deze voor toelating op de weg door de RDW worden getest en typegoedgekeurd. Ook onderdelen (componenten of technische eenheden) worden door de RDW typegoedgekeurd. Bij deze (goed)keuring worden de gegevens vastgelegd in een register, welke nu ook als Open Data ter beschikking wordt gesteld voor hergebruik.