type-icon

DATASET

Rijksmuseum API

Permanente linkGekopiëerd
Eigenaar Rijksmuseum
Licentie CC-0 (1.0)
Bijgewerkt 08-08-2020
Status Beschikbaar
  • Beschrijving
  • Downloadbare bestanden (1)
  • Relaties
  • Metadata

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

De Rijksmuseum API (Application Programming Interface) is een service van het Rijksmuseum voor partners en applicatieontwikkelaars.

Je kunt een API key aanvragen, waarmee je toegang krijgt tot de gestructureerde metadata (OAI_DC) en afbeeldingen van de collectie van het Rijksmuseum. Je kunt deze metadata en afbeeldingen gebruiken om apps of webtoepassingen te ontwikkelen of voor verrijking van de eigen collectie.

Ontwikkelaars krijgen automatisch toegang tot de basiscollectie van het Rijksmuseum, ruim 100.000 objecten. Waaronder de Nachtwacht! Van alle objecten is digitaal beeldmateriaal beschikbaar.

Op verzoek kunnen specifieke sets/onderwerpen geleverd worden.

De datasets in de API komen uit het collectieregistratiesysteem van het Rijksmuseum. Alle informatie wordt dagelijks bijgewerkt en geüpdate. Als er nieuw of beter beeldmateriaal van objecten beschikbaar komt, dan wordt deze ook gelijk via de API beschikbaar gemaakt.

De data van het rijksmuseum is beschikbaar onder de Creative Commons BY attribution. Dat betekend dat de data herbruikbaar is op basis van naamsvermelding. Als naam dient: 'Rijksmuseum Amsterdam' te worden gebruikt.

Contactinformatie
Naam: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap | Rijksmuseum
E-mail: collectieinfo@rijksmuseum.nl

Downloadbare bestanden

Bekijk feed

XML CC-0 (1.0)
Download: http://www.rijksmuseum.nl/api

De Rijksmuseum API (Application Programming Interface) is een service van het Rijksmuseum voor partners en applicatieontwikkelaars. Je kunt een API key aanvragen, waarmee je toegang krijgt tot de gestructureerde metadata (OAI_DC) en afbeeldingen van de collectie van het Rijksmuseum. Je kunt deze metadata en afbeeldingen gebruiken om apps of webtoepassingen te ontwikkelen of voor verrijking van de eigen collectie. Ontwikkelaars krijgen automatisch toegang tot de basiscollectie van het Rijksmuseum, ruim 100.000 objecten. Waaronder de Nachtwacht! Van alle objecten is digitaal beeldmateriaal beschikbaar. Op verzoek kunnen specifieke sets/onderwerpen geleverd worden. De datasets in de API komen uit het collectieregistratiesysteem van het Rijksmuseum. Alle informatie wordt dagelijks bijgewerkt en geüpdate. Als er nieuw of beter beeldmateriaal van objecten beschikbaar komt, dan wordt deze ook gelijk via de API beschikbaar gemaakt. De data van het rijksmuseum is beschikbaar onder de Creative Commons BY attribution. Dat betekend dat de data herbruikbaar is op basis van naamsvermelding. Als naam dient: 'Rijksmuseum Amsterdam' te worden gebruikt.

Metadata

Exporteer als RDF