Dataset

Luchtfoto 2018 zomervlucht infrarood

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Nijmegen (Gemeente)
Bijgewerkt 13-10-2022
Licentie CC-BY (4.0)
Thema
  • Ruimte en infrastructuur
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Binnen de gemeente Nijmegen worden er jaarlijks luchtfoto's gemaakt van het Nijmeegse grondgebied. De luchtfoto bevat een geografische weergave van de gemeente Nijmegen en vormt een belangrijke informatiebron voor diverse processen binnen de gemeente.

De afdeling Basis- en Geo informatie is verantwoordelijk voor de jaarlijkse inkoop van de luchtfoto's en is vanuit die rol betrokken bij regionale en landelijke samenwerkingsprojecten. In samenwerking met meerdere gemeentes wordt ieder jaar via een Europese aanbesteding de opdracht aan een inschrijver gegund op basis van een ENVI (EcoNomisch meest Voordelige Inschrijver).

Deze opname is gemaakt door Slagboom en Peeters Luchtfotografie, https://www.slagboomenpeeters.com/nl/ en wordt beschikbaar gesteld onder de CC-BY 4.0 licentie.

Deze dataset bevat een geografische weergave van de gemeente Nijmegen. De dataset wordt in twee resoluties aangeboden. Het is ook mogelijk om zelf een resolutie op te geven door de width en height argumenten van de URL aan te passen. Let op, de opgevraagde afbeelding kan niet groter geleverd worden dan 4000 bij 4000 pixels en kan niet groter zijn dan circa 30 Mb.

De CIR-luchtfoto (Colour Infra Red) is een gedetailleerde luchtfoto, maar met een andere kleurverdeling dan de veelgebruikte RGB-luchtfoto. De foto bestaat voornamelijk uit tinten rood en grijs. Deze kleurverdeling kan het eenvoudiger maken om bepaalde objecten beter te herkennen en te analyseren. Denk hierbij aan het analyseren van landschappen of het monitoren van vegetatie.

Technische informatie:

  • Resolutie: 25cm / pixel
  • Kleursysteem: RGB
  • Langsoverlap: 60%
  • Dwarsoverlap: 30%
  • De luchtopnamen zijn gecorrigeerd voor perspectivische beeldafwijkingen
  • Het ‘omvallingseffect’ op maaiveldhoogte is gecorrigeerd mbv een daartoe geschikt hoogtemodel.

Deze dataset wordt als OGC:WMS-service aangeboden. Daarnaast is het mogelijk om de data direct te downloaden in een tweetal resoluties (png-bestandsformaat).

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Visualisaties

Webservices

WMS

OGC:WMS CC-BY (4.0)

https://services.nijmegen.nl/geoservices/wms/extern_Luchtfoto?&request=getCapabilities&service=WMS

De OGC:WMS webservice van de gemeente Nijmegen.