Dataset

Liander verbruiksdata Apeldoorn per woningtype (2010/2011)

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Liander (Overig)
Bijgewerkt 07-12-2022
Licentie CC-BY (4.0)
Thema
  • Energie
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

De data uit de files 2onder1kap.csv, vrijstaande woning.csv, flat-appartement.csv, rijtjeshuis.csv zijn afkomstig uit de campagne Uw Woning in de Watten, die Liander samen met de gemeente Apeldoorn gevoerd heeft van oktober 2010 tot en met december 2011. De data zijn eerder gepubliceerd in o.a, advertenties in de plaatselijke krant.

In de dataset staat E voor elektra (in kWh), G voor gas (in m3 ). De cijfers geven het gemiddelde jaarverbruik aan, gebaseerd op cijfers uit de genoemde periode in de Gemeente Apeldoorn. Er zijn data beschikbaar van vier verschillende woningtypes en bij elk woningtype worden de energieverbruiken bij verschillende gezinssamenstellingen in dit woningtype getoond. De data wordt bovendien gespecificeerd door het bouwjaar van de woning. Door de uitsplitsing naar zowel woningtype, bouwjaar en gezinssamenstelling is een vrij nauwkeurige vergelijking met het eigen energieverbruik mogelijk.

Hier staat de toelichting op de datasets: https://www.liander.nl/sites/default/files/Over-Liander-toelichting-woningtypes.pdf

Bestemmingspagina: https://www.liander.nl/partners/datadiensten/open-data/data

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versiebeheer

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Downloads