type-icon

Dataset

Schoolgewicht per schoolvestiging

Permanente linkGekopiƫerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Dienst Uitvoering Onderwijs
Bijgewerkt 24-01-2021
Licentie CC-BY (4.0)
Gepubliceerd Ja
  • Beschrijving
  • Download (1)
  • Relaties
  • Metadata

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

In dit bestand is het schoolgewicht per schoolvestiging te zien. Dat op de volgende manier berekend wordt:

Eerst wordt het totaal van het aantal leerlingen met een gewicht berekend: (het aantal leerlingen met gewicht 0.3 x gewicht 0.3) + (aantal leerlingen met gewicht 1.2 x gewicht 1.2). Deze uitkomst wordt verminderd met 0.06 x het totaal aantal leerlingen op die vestiging. Deze uitkomst wordt afgerond op een heel getal. Als deze uitkomst kleiner dan 0 is, dan wordt het schoolgewicht 0. Er wordt een bovengrens gehanteerd: als de uitkomst hoger is dan 0,8 x het aantal leerlingen krijgt de vestiging een schoolgewicht gelijk aan 0,8 x het aantal leerlingen op de vestiging, afgerond op een heel getal.

Het schoolgewicht per brin-nummer is te berekenen door de vestigingsgewichten van een brin-nummer bij elkaar op te tellen.

Bestemmingspagina: https://onderwijsdata.duo.nl/dataset/boschoolgewicht

Contactinformatie
Naam: Informatieproducten
E-mail: informatieproducten@duo.nl

Downloaden

Schoolgewicht per schoolvestiging

Downloaden CSV CC-BY (4.0)

In dit bestand is het schoolgewicht per schoolvestiging te zien. Dat op de volgende manier berekent wordt: Eerst wordt het totaal van het aantal leerlingen met een gewicht berekend: (het aantal leerlingen met gewicht 0.3 x gewicht 0.3) + (aantal leerlingen met gewicht 1.2 x gewicht 1.2). Deze uitkomst wordt verminderd met 0.06 x het totaal aantal leerlingen op die vestiging. Deze uitkomst wordt afgerond op een heel getal. Als deze uitkomst kleiner dan 0 is, dan wordt het schoolgewicht 0. Er wordt een bovengrens gehanteerd: als de uitkomst hoger is dan 0,8 x het aantal leerlingen krijgt de vestiging een schoolgewicht gelijk aan 0,8 x het aantal leerlingen op de vestiging, afgerond op een heel getal. Het schoolgewicht per brin-nummer is te berekenen door de vestigingsgewichten van een brin-nummer bij elkaar op te tellen.

Preview