Dataset

Bodemsanering Spoedlocaties

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Provincie Zuid-Holland (Provincie)
Bijgewerkt 13-04-2024
Licentie Publiek domein
Thema
  • Natuur en milieu
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Spoedlocaties voor bodemsanering.

Notitie vooraf: Deze kaartlaag betreft de voortgang van het project spoedlocaties. Voor omgevingsanalyses raden wij echter aan om de bodemdata van de omgevingsdiensten aan te houden. Dit is completer en actueler.

Deze kaartlaag betreft een overzicht van de ernstige bodemverontreinigingen waarbij onaanvaardbare risico’s zijn aangetoond. Deze locaties worden met voorrang (spoed) gesaneerd.
De “aanpak van spoedlocaties” is een project dat onder regie van de Provincie wordt uitgevoerd. Deze kaartlaag geeft de spoedlocaties weer waarvoor de provincie bevoegd gezag is in het kader van de Wet bodembescherming (vanaf 1-1-2024 valt dit onder het overgangsrecht Omgevingswet); Het bevoegd gezagsgebied betreft de provincie ZH met uitzondering van de Gemeenten Rotterdam, Leiden, Schiedam, Dordrecht en Den Haag; Deze gemeenten zijn zelf bevoegd gezag.

De beslissing om een verontreinigde bodem met voorrang (spoed) te saneren wordt genomen op basis van een risicobeoordeling en de huidige functie en het gebruik van de locatie.
Daarbij zijn drie typen risico’s bepalend, risico’s voor: • de mens (humane risico’s) • de dieren en planten (ecologische risico’s) • de snelheid van verspreiding van de verontreiniging met het grondwater (verspreidingsrisico). Is sprake van een locatie met onaanvaardbare risico’s dan wordt deze in het bodemsaneringsbeleid gedefinieerd als een spoedlocatie. Voor de meeste locaties staan derden aan de lat voor de aanpak.

Voor meer informatie over de voortgang van het project wordt verwezen naar: https://staatvan.zuid-holland.nl/portfolio_page/spoedlocaties-bodemsanering/

De kaartlaag wordt eens per jaar ge-update. Voor specifieke informatie over een locatie wordt verwezen naar de betreffende omgevingsdienst.

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Visualisaties

Gegenereerde grafische weergave

PNG Publiek domein

Dit is een grafische representatie van de dataset die via het NationaalGeoregister.nl aangeboden wordt.

Het is mogelijk dat deze grafische representatie geen weerspiegeling van de data is, maar dient als ondersteunende afbeelding. Indien de dataset via een OGC:WMS service aangeboden wordt, is het mogelijk om zelf een grafische weergave van de dataset te genereren.

Bron: https://geodata.zuid-holland.nl/geoserver/bodem/wms?service=WMS&version=1.3.0&request=GetMap&layers=bodem%3ABS_SPOEDLOCATIES&bbox=43662.62000000104%2C406692.0%2C130480.8759999983%2C483120.0&width=768&height=676&srs=EPSG%3A28992&maxFeatures=40000&format=image%2Fpng
Gegenereerde grafische weergave

Webservices

BS_SPOEDLOCATIES

OGC:WMS Publiek domein

https://geodata.zuid-holland.nl/geoserver/bodem/wms?service=WMS&version=1.3.0&request=GetCapabilities

Bodemsanering Spoedlocaties

BS_SPOEDLOCATIES

OGC:WFS Publiek domein

https://geodata.zuid-holland.nl/geoserver/bodem/wfs?service=WFS&version=2.0.0&request=GetCapabilities

Bodemsanering Spoedlocaties

Documentatie

ArcGIS Server Map service layers: Spoedlocaties

HTML Publiek domein
Download: https://geoservices.zuid-holland.nl/arcgis/rest/services/Bodem/Bodem_schone_bodem/MapServer

accessPoint