Dataset

Regionale rekeningen; Productie en inkomensvorming naar bedrijfstakken

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk)
Bijgewerkt 14-03-2024
Licentie CC-BY (4.0)
Thema
  • Ruimte en infrastructuur
  • Economie
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Landelijk dekkend

Dit is een dataset die landelijk dekkend is. De data heeft betrekking op heel Nederland.

Sluiten

Deze publicatie bevat gegevens over het macro-economisch productieproces per regio. Hier worden van verschillende bedrijfseenheden de productie, het verbruik, de toegevoegde waarde, de componenten van de toegevoegde waarde en het arbeidsvolume weergegeven.

De gegevens in deze publicatie zijn geclassificeerd naar regio en volgens de Standaard Bedrijfsindeling (SBI '93). Bij de regionale indeling kan gekozen worden uit de verschillende landsdelen (Noord-, Oost-, West- en Zuid-Nederland), provincies en (uitgesplitste) COROP-gebieden.

De cijfers zijn afkomstig uit de regionale rekeningen, de kwantitatieve beschrijving van de economische ontwikkeling van de verschillende regio's binnen een land. Doordat de cijfers aansluiten op de nationale rekeningen geven zij een gecoördineerde beschrijving van de regionale economie en zijn ze bij uitstek geschikt voor de vergelijking van de resultaten van de verscheidene regio's.

De bedragen in deze publicatie zijn uitsluitend in lopende prijzen.

Status van de cijfers De cijfers tot en met 2007 zijn definitief. Het meest recente jaar heeft nog een voorlopig karakter.

Wijzigingen ten opzichte van de vorige versie Gewijzigd per: 23 december 2011. Frequentie: stopgezet. Gegevens zijn beschikbaar vanaf 1995 tot en met 2008.

Reden stopzetting: De herziening van de bedrijfsindeling die in de tabellen van de regionale rekeningen wordt gebruikt. De regionale rekeningen zijn hiermee overgegaan van de SBI '93 naar de SBI 2008.

Release policy Binnen 2 en 3 jaar na afloop van een verslagjaar worden respectievelijk de voorlopige en definitieve cijfers gepubliceerd.

Bestemmingspagina: https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=37590tak

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Vergelijkbare datasets

Metadata

Versietoelichting

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Webservices

API

JSON CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/37590tak

Productie, intermediair verbruik, toegevoegde waarde, beloning van werknemers, exploitatie - overschot, arbeidsvolume naar regio.

Feed

ATOM CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/37590tak

Productie, intermediair verbruik, toegevoegde waarde, beloning van werknemers, exploitatie - overschot, arbeidsvolume naar regio.