Dataset

Riolering en aansluitingen

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Eindhoven (Gemeente)
Bijgewerkt 05-04-2024
Licentie Publiek domein
Thema
  • Ruimte en infrastructuur
Toegang Publiek
Metadata Download (XML/RDF)

Beschrijving

Deze dataverzameling omvat aansluitleidingen van kolken en huizen naar het hoofdriool, alsook de geometrie van de rioolstrengen en putten van het hoofdriool. De gegevens met betrekking tot aansluitingen zijn ook op te halen met behulp van een web feature service:

Wilt u afstanden meten in de kaart? Dit kan in de ArcGIS viewer: klik hier om naar de viewer te gaan.


(Klik om te meten op het liniaaltje rechts.)

Een aantal aandachtspunten:

Deze dataverzameling bevat een grote hoeveelheid lijnstukken, om deze allemaal te bekijken dient u om prestatieredenen in te zoomen.

Hulpstukken Huisaansluiting, sommige Aansluitleidingen Huisaansluiting, en Putten zijn van oorsprong punten die als gesloten lijnobject in de kaart zijn weergegeven.

De huisaansluitingen (zowel aansluitleidingen als hulpstukken) zijn nog niet compleet voor heel Eindhoven, deze worden op moment van schrijven nog per gebied toegevoegd.

Met het attribuut SOORT is af te leiden of het gaat om een onderdeel van het hoofdriool, een put, of gegevens met betrekking tot huisaansluitingen.

Hoofdriool

Van het hoofdriool is enkel ter referentie de ligging inzichtelijk. De beschikbare categorieën zijn: Gemengd water, Regenwater (hemelwater), Vuilwater, Vuilwater + Dakvlak.

Putten

Van de putten is enkel ter referentie de naam van de put en de ligging inzichtelijk.

Huisaansluitingen

Van de huisaansluitingen is de aansluitleiding en het daarbij behorende hulpstuk inzichtelijk gemaakt.

Voor “Hulpstukken Huisaansluiting” zijn de volgende attributen regulier beschikbaar: ADRES (adres waarop het hulpstuk van toepassing is, dit attribuut is niet altijd gevuld), PLAATS (zou altijd Eindhoven moeten zijn voor deze data, betreft het niet Eindhoven, dan een fout), STELSEL (stelsel waarop het hulpstuk is aangesloten), DIAMETER (diameter van het hulpstuk in millimeters, als 0 dan onbekend), MATERIAAL (materiaal van het hulpstuk), de BEGINPUT en EINDPUT (stemmen overeen met de PUTNAAM van een rioolput uit het hoofdriool, dit attribuut is niet altijd gevuld), PUTAFSTAND (afstand hulpstuk tot de BEGINPUT, dit attribuut is niet altijd gevuld), DIEPTE (maar sporadisch gevuld, “-“ of leeg wanneer onbekend), JAAR (jaar van aanleg, niet altijd gevuld), DATUM (plaatsingsdatum in bestand, niet altijd gevuld), NLCS (objecttype conform Nederlandse CAD standaard, niet altijd gevuld), REFERENTIE (dit attribuut is niet altijd gevuld), en TYPE (of het gaat om een ontstoppingsstuk of een inlaat hulpstuk).

Voor “Aansluitleidingen Huisaansluiting” zijn de volgende attributen beschikbaar: ADRES (adres waarop het hulpstuk van toepassing is, dit attribuut is niet altijd gevuld), PLAATS (zou altijd Eindhoven moeten zijn voor deze data, betreft het niet Eindhoven, dan een fout), STELSEL (stelsel waarop het hulpstuk is aangesloten), DIAMETER (diameter van het hulpstuk in millimeters, als 0 dan onbekend), MATERIAAL (materiaal van het hulpstuk), de BEGINPUT en EINDPUT (stemmen overeen met de PUTNAAM van een rioolput uit het hoofdriool, dit attribuut is niet altijd gevuld), PUTAFSTAND (afstand hulpstuk tot de BEGINPUT, dit attribuut is niet altijd gevuld), DIEPTE (maar sporadisch gevuld, “-“ of leeg wanneer onbekend), JAAR (jaar van aanleg, niet altijd gevuld), DATUM (plaatsingsdatum in bestand, niet altijd gevuld), NLCS (objecttype conform Nederlandse CAD standaard, niet altijd gevuld), REFERENTIE (dit attribuut is niet altijd gevuld).

Bestemmingspagina: https://data.eindhoven.nl/explore/dataset/riolering-en-aansluitingen/

Eigenaar

Gegevens van de aanbieder

Contactpunt

Publicatie

Hergebruik

Licentie en voorwaarden

Relaties

Gerelateerde bronnen

Vergelijkbare datasets

Metadata

Taalinstellingen

Taal dataset

Taal van de metadata

Identificatie

Primaire identificatie van deze dataset


Downloads

json

JSON Publiek domein

Er is geen beschrijving van deze distributie beschikbaar.

json

JSON Publiek domein

Er is geen beschrijving van deze distributie beschikbaar.

csv

CSV Publiek domein

Er is geen beschrijving van deze distributie beschikbaar.

geojson

JSON Publiek domein

Er is geen beschrijving van deze distributie beschikbaar.

shp

SHAPE Publiek domein

Er is geen beschrijving van deze distributie beschikbaar.