Berichten over uw Buurt
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
Dataset
Status | Beschikbaar |
---|---|
Data eigenaar | Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk) |
Bijgewerkt | 24-07-2024 |
Licentie | CC-BY (4.0) |
Thema |
|
Toegang | Publiek |
Metadata | Download (XML/RDF) |
U kunt bij ons een verzoek doen om een specifieke dataset aan te vragen.
Dataverzoek doenDit is een dataset die landelijk dekkend is. De data heeft betrekking op heel Nederland.
SluitenDeze tabel bevat cijfers over EU/EFTA-immigranten met een nationaliteit van een land binnen de EU of EFTA die naar Nederland zijn gekomen. De gegevens zijn uitgesplitst naar geslacht, leeftijdsgroep, afgeleid migratiedoel, nationaliteit, sociaaleconomische categorie en verblijfsduur.
In deze tabel zijn alleen immigranten opgenomen die op het moment van immigratie de nationaliteit hadden van landen die op dat moment tot de Europese Unie (EU) of de European Free Trade Association (EFTA) behoorden. Immigranten van binnen de EU/EFTA hebben geen verblijfsvergunning van de IND nodig. Immigranten uit landen die in de periode 1999-2022 tot de EU of EFTA zijn toegetreden, zijn in deze tabel opgenomen als het jaar van immigratie in of na het jaar van toetreding ligt. Hoewel het Verenigd Koninkrijk vanaf 31 januari 2020 de Europese Unie heeft verlaten, bleef door een terugtrekkingsakkoord vrij verkeer van personen mogelijk tot en met 31 december 2020. In deze tabel zijn immigranten uit het Verenigd Koninkrijk daarom tot en met 31 december 2020 opgenomen.
In deze tabel wordt voor alle EU/EFTA-immigranten elk jaar na hun binnenkomst in Nederland gekeken of ze nog in Nederland wonen en tot wat voor sociaaleconomische categorie zij behoren. Dit gebeurt steeds op dezelfde datum. Dus voor iemand die in Nederland is komen wonen op 12 februari 1999, wordt op 12 februari 2000 gekeken of deze persoon er nog is en wordt informatie gegeven over zijn/haar sociaaleconomische categorie. De selectie Verblijfsduur toont voor alle jaren het oorspronkelijke aantal immigranten dat in het jaar van immigratie naar Nederland kwam. Via de selectie Sociaaleconomische categorie is te zien of iemand nog aanwezig is en wat zijn/haar belangrijkste inkomensbron is.
Door een revisie van de gegevens over arbeid (die mede worden gebruikt om het afgeleid migratiedoel van immigranten te bepalen) kunnen de aantallen naar afgeleid migratiedoel afwijken van eerder gepubliceerde aantallen.
Het aantal studiemigranten in het laatst gepubliceerde jaar (in dit geval 2021) wordt onderschat. Voor dit jaar zijn alleen voorlopige onderwijsgegevens beschikbaar. Bij de volgende update zal het aantal studiemigranten van dit jaar naar boven bijgesteld worden.
Gegevens beschikbaar vanaf: 1999
Status van de cijfers: De cijfers in deze tabel zijn voorlopig. In de cijfers over de voorgaande perioden is later bekend geworden informatie verwerkt. Hierdoor zijn kleine afwijkingen met eerder gepubliceerde cijfers mogelijk.
Wijzigingen per 28 juni 2024:
De voorlopige cijfers over 2022 zijn toegevoegd.
Aan de immigratiejaren 1999 tot en met 2021 is een extra verblijfsduur toegevoegd.
Aan de map 'Afgeleid migratiemotief' zijn de categorieën 'Gezin: meegekomen met arbeid', 'Gezin: meegekomen met studie' en 'Gezin: overig' toegevoegd.
Aan de map 'Leeftijd' is de leeftijdsgroep '15 tot 75 jaar' toegevoegd.
Wanneer komen er nieuwe cijfers? De nieuwe cijfers over peiljaar 2023 verschijnen in juni 2025.
Bestemmingspagina: https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=84808NED
Geen feedback gevonden.
U kunt bij ons een verzoek doen om een specifieke dataset aan te vragen.
Dataverzoek doenhttps://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/84808NED
Immigranten met een EU/EFTA nationaliteit naar geslacht, leeftijd, verblijfsduur, migratiedoel en sociaaleconomische categorie
https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/84808NED
Immigranten met een EU/EFTA nationaliteit naar geslacht, leeftijd, verblijfsduur, migratiedoel en sociaaleconomische categorie
Geen feedback gevonden.