Dataset

Logiesaccommodaties; capaciteit, accommodaties, bedden, regio

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek
Bijgewerkt 01-05-2021
Licentie CC-BY (4.0)
Toegang Publiek
  • Beschrijving
  • Webservice (2)
  • Relaties
  • Metadata

Beschrijving

Belangrijke mededeling over het coronavirus: De berekening van de voorlopige cijfers over capaciteit in 2020 wordt gedaan op basis van een enquête, die onder accommodaties eind 2019 is gehouden. Sluitingen van accommodaties als gevolg van maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus in 2020 zijn niet in deze cijfers verwerkt. Meer informatie over het geschatte verlies aan capaciteit als gevolg van de maatregelen van de veiligheidsregio’s vindt u hier.

Deze tabel geeft een overzicht van de capaciteit (aantal accommodaties, slaapplaatsen en kamers) in Nederland bij alle hotels, motels, pensions, appartementen met hoteldienstverlening, jeugdaccommodaties en bed&breakfasts met ten minste 5 slaapplaatsen, op alle kampeerterreinen met minimaal 4 toeristische standplaatsen en op huisjesterreinen en in groepsaccommodaties met ten minste 10 slaapplaatsen. De gegevens zijn beschikbaar naar logiesvorm per landsdeel, provincie, COROP-gebied, toeristengebied en 5 grote gemeenten.

Gegevens beschikbaar vanaf: 2012

Status van de cijfers: De cijfers over 2020 zijn nader voorlopig de cijfers over 2021 zijn voorlopig, de overige jaren zijn definitief.

Wijzigingen per 30 april 2021: De cijfers over februari 2021 zijn toegevoegd. De cijfers over 2020 zijn op nader voorlopig gezet. Vanaf 01-01-2020 hanteert het CBS de Friese naam (Fryslân) voor de provincie Friesland.

Wanneer komen er nieuwe cijfers? De cijfers over een nieuwe verslagmaand zijn beschikbaar binnen 3 maanden na het verstrijken van die maand en krijgen de status 'voorlopig'. De cijfers over het hele jaar worden 1 maand na het verschijnen van de maand december herzien en krijgen dan de status 'nader voorlopig'. Nog 2 maanden later krijgen de cijfers de status 'definitief'.

Bestemmingspagina: https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=82062NED

Contactinformatie
Naam: Centraal Bureau voor de Statistiek
E-mail: infoservice@cbs.nl

Webservice

API

Webservice JSON CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/82062NED

Capaciteit, bedden, slaapplaatsen en aantal hotels, bungalowparken, campings en groepsaccommodaties per regio

Feed

Webservice ATOM CC-BY (4.0)

https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/82062NED

Capaciteit, bedden, slaapplaatsen en aantal hotels, bungalowparken, campings en groepsaccommodaties per regio