Op deze pagina treft u meer informatie aan over de coronadata community.

Wij krijgen vele verzoeken binnen die te maken hebben in of rondom het coronavirus. Om deze vragen inzichtelijk te maken en de krachten te bundelen organiseert data.overheid.nl een coronadata community op het portaal. Er zijn immers vele data initiatieven aan de gang rondom het corona virus. Deze centrale plek op data.overheid.nl geeft ook de mogelijkheid om inzicht in toepassingen, impact, dataverzoeken en interactie over coronadata te kanaliseren. Dit biedt data eigenaren de mogelijkheid om de kwaliteit en het aanbod van data beter af te stemmen op de vraag van hergebruikers. Daarnaast kunnen hergebruikers van coronadata sneller in interactie komen met data-eigenaren. 

Het Coronavirus COVID-19 heeft namelijk grote impact op onze samenleving en brengt veel onzekerheid met zich mee. Om iets meer duidelijkheid te scheppen in deze onzekere tijd ontstaan er diverse data initiatieven die inzicht proberen te geven in de situatie die COVID-19 veroorzaakt. Het Leer- en Expertisepunt Datagedreven werken (LED) maakte een overzicht van de beschikbare bronnen. 

Data community

Vanuit data.overheid.nl willen de de data community graag helpen door de data die er vanuit de overheid is bij elkaar te zetten. Daarom is een landingspagina geopend om de vragen te bundelen. Hier zijn o.a. datasets vindbaar met betrekking tot COVID-19. De groep bestaat uit een verzameling van datasets van de overheid rondom het virus in Nederland. Mis jij een dataset in deze groep? Dan kun je contact opnemen met het team van data.overheid.nl via data@koop.overheid.nl. Dan voegen wij de dataset bij deze groep. Ook voor andere vragen/opmerkingen kun je contact met ons opnemen. We kijken dan hoe we je kunnen helpen. 

En verder..

Op data.overheid.nl delen we graag interessante data en toepassingen omtrent COVID-19. Neem bijvoorbeeld een kijkje op het Twitter account van @Datagraver. Heb jij een interessante toepassing gemaakt met data omtrent corona? Laat het ons weten!

Het RIVM

Op deze pagina van het RIVM valt meer te vinden over welke databronnen het RIVM gebruikt: https://www.databronnencovid19.nl/

 

Klik hier om naar de coronadata community te gaan.

 

Klik hier om naar de community overzichtspagina te gaan.