Zelf een groep maken

Waarom het groeperen van datasets?

Een groep voor uw eigen datasets. De groep is een centrale plek om datasets rond een specifiek onderwerp, een keten, een doelgroep of idee bij elkaar te brengen. De relevante data staat zo voor alle partijen makkelijk bij elkaar. Handig voor projecten, programma's en initiatieven die een objectieve data opslag nodig hebben om alle data bij elkaar te hebben op een publieke internet locatie als data.overheid.nl.

Hoe krijgt u een groep met datasets op data.overheid.nl?

De experts rondom de plek kunnen de datasets selecteren die in de catalogus van data.overheid.nl te vinden zijn. Mocht de dataset hier niet tussen staan, dan kunt u uiteraard ook de data publiceren op data.overheid.nl. Zodra de datasets bekend zijn die bij een groep horen kunt u deze gaan selecteren en koppelen. Een aantal datasets kan hierbij als High Value dataset of Referentiedataset worden aangemerkt. Meerdere datasets kunnen in één keer tot een groep worden geselecteerd, bijvoorbeeld de groep met alle 25 datasets met emigratiecijfers over de afgelopen 50 jaar. Tevens kan een dataset ook tot meerdere groepen behoren. In een groep kunnen ook een aantal datasets worden geselecteerd wiens datasets onderdeel zijn van een groep.

Verschillen tussen een groep en een community?

In een community worden ook landingspagina's, toepassingen en interactie samengevoegd. De groep is alleen bedoeld om datasets te selecteren. De overige faciliteiten worden bij een community wel aangeboden.