Dataset

Omgevingsverordening, Natuur Netwerk Brabant - ecologische verbindingszone

Permanent linkCopied
State Available
Data owner Noord-Brabant (Provincie)
Updated 03/14/2024 - 00:00
License Onbekende licentie
Thema
  • Nature and landscape management
  • Nature and environment
  • Spatial planning
Publicity level Restricted
Metadata Download (XML/RDF)

Description

Ecologische verbindingszones zijn gebieden of structuren die verbinding, migratie en uitwisseling van soorten tussen natuurgebieden mogelijk moeten maken. Het zijn veelal langgerekte natte en/of droge landschapselementen langs dijken, waterlopen, wegen, spoor- en vaarwegen. In de Omgevingsverordening zijn zoekgebieden voor ecologische verbindingszones opgenomen. Het bestand Natuur Netwerk-Brabant-evz geeft indicatief het tracé aan dat de verbinding tussen natuurgebied zou moeten volgen en heeft daarmee de aard van een zoekgebied. De aanwijzing van de evz zelf vindt plaats door de gemeente in een omgevingsplan.

Tot het moment dat de evz concreet wordt gerealiseerd dient in het omgevingsplan een strook (buffer) opgenomen te worden conform de Omgevingsverordening met regels om te voorkomen dat daar de realisatie van een evz bemoeilijkt wordt. Na realisatie en het opnemen van een passende natuurbestemming in het omgevingsplan zullen de landschapselementen waaruit de evz bestaat conform de natuurbestemming opgenomen worden in het Natuur Netwerk Brabant. Wanneer daarmee een bepaald traject geheel gereed is komt de indicatieve strook Natuur Netwerk Brabant-ecologische verbindingszone te vervallen.

Landing page: https://www.brabant.nl/omgevingsverordening%5EMeer%20informatie%20is%20te%20vinden%20op%20het%20provinciale%20webadres

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Metadata

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Downloads

geojson bestand

ZIP Onbekende licentie

download

geopackage bestand

ZIP Onbekende licentie

download

shapes bestand

ZIP Onbekende licentie

download

gml bestand

ZIP Onbekende licentie

download