Berichten over uw Buurt
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
Dataset
State | Available |
---|---|
Data owner | Centraal Bureau voor de Statistiek (Rijk) |
Updated | 11/19/2024 - 00:00 |
License | CC-BY (4.0) |
Thema |
|
Publicity level | Public |
Metadata | Download (XML/RDF) |
You can do a datarequest to request a specific dataset.
Make a data requestDit is een dataset die landelijk dekkend is. De data heeft betrekking op heel Nederland.
CloseDeze tabel bevat cijfers over de kenmerken van mobiliteit binnen, naar en vanaf de arbeidsmarkt zorg en welzijn smal; dit is een samentelling van alle branches in de zorg en welzijn exclusief kinderopvang. De peildatum van de cijfers is de laatste dag van ieder kwartaal, met uitzondering van het 4e kwartaal. In het 4e kwartaal wordt de laatste vrijdag voor Kerst als peildatum genomen. Voor het bepalen van het type mobiliteit wordt de populatie in een kwartaal vergeleken met de populatie in hetzelfde kwartaal één jaar eerder. Indien de werknemer op één van beide peildata niet werkzaam was in zorg en welzijn en op het andere wel, is er sprake van mobiliteit. Hierdoor worden werknemers die niet iedere maand werken in zorg en welzijn, zoals werknemers met een flexibele arbeidsrelatie of werknemers met een nul-urencontract, vaker aangemerkt als mobiel. De cijfers zijn ingedeeld volgens de Standaard Bedrijfsindeling 2008 (SBI 2008) van het CBS en uitgesplitst naar AZW-branches, land, landsdeel, provincie, RegioPlus-arbeidsmarktregio's en verschillende typen van mobiliteit voor zowel in- als uitstroom. De berekeningen hebben betrekking op hoofdbanen van werknemers. Voor het vaststellen van de regio is uitgegaan van de woongemeente van de werknemer. Voor het vaststellen van de AZW-branches is uitgegaan van de hoofdactiviteit (SBI-code) van het bedrijf waar een werknemer werkzaam is. Dit is mogelijk niet de enige activiteit die een bedrijf ontplooit. Bij de hoofdactiviteit ‘Overig maatschappelijk advies, gemeenschapshuizen en samenwerkingsorganen op het gebied van welzijn’ (SBI-code: 88999) wordt er tevens rekening gehouden met de cao waaronder de werknemer werkzaam is. Werknemers die vallen onder cao-codes 0004 tot en met 0300 of onder cao-codes 0302 tot en met 8102 worden ingedeeld onder branche ‘Overige Zorg en Welzijn’. De werknemers die onder een andere cao-code vallen worden ingedeeld bij ‘Sociaal Werk (Overig)’. Een volledig overzicht van alle cao-codes is te vinden onder paragraaf 3. In deze tabel worden cijfers gepresenteerd over stromen op de arbeidsmarkt voor de branches in zorg en welzijn smal. Dit betekent dat cijfers over stromen op de arbeidsmarkt voor de branches in zorg en welzijn breed niet zijn opgenomen (voor een verwijzing naar deze cijfers zie paragraaf 3). De arbeidsmarkt voor zorg en welzijn smal houdt in dat de branche kinderopvang niet wordt meegenomen. Als gevolg hiervan hebben de cijfers over stromen op de arbeidsmarkt zorg en welzijn smal betrekking op een andere populatie dan cijfers over zorg en welzijn breed. Cijfers over verschillende populaties worden niet in dezelfde tabel gepubliceerd. De cijfers over de arbeidsmarkt in zorg en welzijn breed worden in een eigen tabel gepresenteerd. Deze tabel is ontwikkeld in het kader van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). Voor meer trends en ontwikkelingen op het gebied van de arbeidsmarkt in zorg en welzijn, zie azwstatline.cbs.nl (zie paragraaf 3).
Gegevens beschikbaar vanaf: Eerste kwartaal 2010
Status van de cijfers: Alle cijfers zijn voorlopig. Zolang de cijfers voorlopig zijn kunnen er minimale verschillen optreden. Zowel instroom als uitstroom wordt onderverdeeld naar verschillende categorieën. Bij de indeling in categorieën wordt een rangorde aangehouden. Een werknemer wordt steeds maar in één categorie ingedeeld. Bij instroom wordt de volgende rangorde aangehouden: herintreders, zij-instromers en daarna overig. Bij uitstroom wordt de volgende rangorde aangehouden: uitstroom naar een baan in een overige sector buiten AZW, uitkering, zelfstandige, pensioen en overig. Voor uitstroom naar een uitkering en uitstroom naar zelfstandige en geldt dat informatie met vertraging beschikbaar komt. In dat geval worden werknemers eerst ingedeeld in de op dat moment bekende categorieën. Bij een latere update worden werknemers opnieuw ingedeeld in de categorieën en worden de cijfers bijgesteld.
Wijzigingen per 19 november 2024: De tabel is aangevuld met cijfers over het 2e kwartaal 2024. Eerdere cijfers zijn bijgesteld als gevolg van het gebruik van nieuwe, recentere bronnen.
Wijzigingen per 21 mei 2024: De tabel is aangevuld met cijfers over het 4e kwartaal 2023. Eerdere cijfers zijn bijgesteld als gevolg van het gebruik van nieuwe, recentere bronnen. In een aantal branches komt het voor dat reeksen fluctueren door administratieve mutaties in de onderliggende brondata.
Wanneer komen er nieuwe cijfers? Deze tabel wordt ieder kwartaal aangevuld met nieuwe cijfers.
No feedback found.
You can do a datarequest to request a specific dataset.
Make a data requesthttps://dataderden.cbs.nl/ODataApi/OData/24066NED
Arbeidsmobiliteit: werknemers AZW-branches, kenmerken mobiliteit, regio
https://dataderden.cbs.nl/ODataFeed/OData/24066NED
Arbeidsmobiliteit: werknemers AZW-branches, kenmerken mobiliteit, regio
No feedback found.