Dataset

FRESHEM Zeeland (start pagina)

Permanent linkCopied
State Available
Data owner Provincie Zeeland (Provincie)
Updated 03/14/2024 - 00:00
License Publiek domein
Thema
  • Soil
Publicity level Public
Metadata Download (XML/RDF)

Description

In oktober 2014 is in opdracht van de Provincie Zeeland, Rijkswaterstaat, Het Rijk (Deltafonds), Evides, waterschap Scheldestromen, ZLTO, de Vlaams-Nederlandse Scheldecommissie en de Zeeuwse gemeenten het onderzoeksprogramma FRESHEM Zeeland gestart (FREsh Salt groundwater distribution by Helicopter ElectroMagnetic survey in the Province of Zeeland). De uitvoerende kennispartijen Deltares, TNO en het Duitse Bundesanstalt für Geowissenschaften und Rohstoffe (BGR) dragen bij voor het onderzoeksaspect van het programma en de wetenschappelijke producten. Het doel van FRESHEM Zeeland is het ontwikkelen van een aanpak voor het produceren van een driedimensionale chlorideverdeling van het grondwater in de Provincie Zeeland met behulp van elektromagnetische helikoptermetingen (HEM). In deze aanpak wordt gebruik gemaakt van reeds beschikbare informatie over de geologie en kennis van het grondwatersysteem.

Het resultaat bestaat uit 3 delen:

  1. 3D resultaat. De driedimensionale verdeling van de chlorideconcentratie van het grondwater met een horizontale resolutie van 50*50 m2 en een verticale resolutie van 0.5 m.

  2. 2D resultaat. Voor elke vlieglijn een profiel van de chlorideconcentratie met een horizontale resolutie van (ongeveer) 4 meter.

  3. Grensvlakkenkaarten. Voor de grenzen 150, 300, 1000, 1500, 3000 en 10000 mg Cl/l is de diepte van het grensvlak bepaald ten opzichte van NAP en maaiveld.

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Metadata

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Visualisations

Gegenereerde grafische weergave

JPEG Publiek domein

Dit is een grafische representatie van de dataset die via het NationaalGeoregister.nl aangeboden wordt.

Het is mogelijk dat deze grafische representatie geen weerspiegeling van de data is, maar dient als ondersteunende afbeelding. Indien de dataset via een OGC:WMS service aangeboden wordt, is het mogelijk om zelf een grafische weergave van de dataset te genereren.

Source: https://dataportaal.zeeland.nl/downloads/3d.jpg
Gegenereerde grafische weergave

Documentation

FRESHEM op zeeland.nl

HTML Publiek domein
Download: https://www.zeeland.nl/water/zoet-water

FRESHEM op zeeland.nl

Freshem

HTML Publiek domein
Download: https://dataportaal.zeeland.nl/downloads/Freshem.jpg

Freshem