Dataset

Bodemkundige geschiktheid voor grasland

Permanent linkCopied
State Available
Data owner Alterra (Overig)
Updated 03/14/2024 - 00:00
License CC-0 (1.0)
Thema
  • Agriculture
Publicity level Public
Metadata Download (XML/RDF)

Description

De geschiktheidskaart grasland is gemaakt door Alterra Wageningen. De geschiktheid van percelen voor landgebruik wordt bepaald door een combinatie van bodemeigenschappen en grondwaterstanden. Belangrijke bodemeigenschappen zijn de bewerkbaarheid, berijdbaarheid, chemische bodemvruchtbaarheid, bewortelbaarheid en vochtleverend vermogen. Bij te hoge grondwaterstanden in het voorjaar is de bodem te nat om voorjaarswerkzaamheden, zoals bemesten, zaai klaar maken en inzaaien, te verrichten. Te natte omstandigheden vertragen de voorjaarsgroei van het gewas en bij grasland treden vertrappingsverliezen op. In het najaar kunnen hoge grondwaterstanden het oogsten van gewassen bemoeilijken. In perioden met weinig neerslag moet de vochtvoorraad in de bodem voldoende te zijn om de plant van voldoende vocht te voorzien. Bij een tekort treedt er groeivertraging op. De geschiktheidskaart is met name gebaseerd op verlaagde opbrengsten als gevolge van vochttekort en wateroverlast.

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Metadata

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Visualisations

Gegenereerde grafische weergave

PNG CC-0 (1.0)

Dit is een grafische representatie van de dataset die via het NationaalGeoregister.nl aangeboden wordt.

Het is mogelijk dat deze grafische representatie geen weerspiegeling van de data is, maar dient als ondersteunende afbeelding. Indien de dataset via een OGC:WMS service aangeboden wordt, is het mogelijk om zelf een grafische weergave van de dataset te genereren.

Source: https://opengeodata.zeeland.nl/geoserver/rasters/wms?service=WMS&version=1.1.0&request=GetMap&layers=rasters:GEONAM_GRSLNDGSHRST&styles=&bbox=10000.0,357000.0,80000.0,423000.0&width=768&height=724&srs=EPSG:28992&format=image%2Fpng
Gegenereerde grafische weergave

Webservices

GEONAM_GRSLNDGSHRST

OGC:WMS CC-0 (1.0)

https://opengeodata.zeeland.nl/geoserver/rasters/wms?request=GetCapabilities

Bodemkundige geschiktheid voor grasland

Downloads

GEONAM_GRSLNDGSHRST

OGC:WCS CC-0 (1.0)

Bodemkundige geschiktheid voor grasland