Dataset

Nutsdiensten en overheidsdiensten

Permanent linkCopied
State Available
Data owner Dienst voor het kadaster en de openbare registers (Rijk)
Updated 03/14/2024 - 00:00
License Onbekende licentie
Thema
  • Industry
Publicity level Restricted
Metadata Download (XML/RDF)

Description

INSPIRE Utility Services is een Europese richtlijn waarbij de Nederlandse netbeheerders, uitgezonderd de telecomsector, alle overheid gerelateerde geografische databestanden beschikbaar moeten stellen. Via openbare webservices worden alle overheid gerelateerde geografische databestanden toegankelijk gemaakt volgens de INSPIRE specificaties. Doel van deze richtlijn voor overheidsorganisaties is het openbaar maken van ruimtelijke gegevens volgens Europese standaards. INSPIRE zorgt er voor dat geo-informatie van goede kwaliteit beschikbaar, vindbaar en bruikbaar is en dat de inhoud ervan, ook over de landsgrenzen heen, op elkaar is afgestemd.

De Nederlandse netbeheerders hebben samen met het ministerie van BZK afgesproken dat voor de thema netinformatie (“Utility and Govermental Services - INSPIRE ANNEX III theme 6 utility and governmental services”) de databestanden beschikbaar komen na een wijziging van de Nederlandse Implementatie wet INSPIRE met betrekking tot identificatie van de aanvrager. Via het Kadaster, KLIC-dienstverlening, kan met behulp van het Mijn Kadaster portaal een WIBON aanvraag gedaan worden. De gegevens die geleverd met de WIBON aanvraag zijn gebaseerd op het INSPIRE US datamodel met een aanvulling van WIBON vereisten.

De WIBON leveringen zijn met de volgende restricties beschikbaar: aanvraag is betaald, een aanvraag heeft een maximale grootte van 2500 meer bij 2500 meter, de professionele gebruiker registreert zich bij de Dienst, de incidentele aanvrager identificeert zich bij de Dienst.

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Metadata

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Visualisations

Gegenereerde grafische weergave

PNG Onbekende licentie

Dit is een grafische representatie van de dataset die via het NationaalGeoregister.nl aangeboden wordt.

Het is mogelijk dat deze grafische representatie geen weerspiegeling van de data is, maar dient als ondersteunende afbeelding. Indien de dataset via een OGC:WMS service aangeboden wordt, is het mogelijk om zelf een grafische weergave van de dataset te genereren.

Source: http://www.nationaalgeoregister.nl/geonetwork/srv/eng/resources.get?uuid=b646c62e-f763-4b96-8b87-009abc0102f8&fname=INSPIRE_META_s.png
Gegenereerde grafische weergave