Dataset

Bestuurlijke grenzen (Gemeente, Provincie, Rijk en Waterschap)

Permanent linkCopied
State http://data.overheid.nl/status/beschikbaar
Data owner http://standaarden.overheid.nl/owms/terms/Dienst_voor_het_kadaster_en_de_openbare_registers (Rijk)
Updated 03/14/2024 - 00:00
License http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.nl
Thema
  • http://standaarden.overheid.nl/owms/terms/Cultuur_en_recreatie
Publicity level http://publications.europa.eu/resource/authority/access-right/PUBLIC
Metadata Download (XML/RDF)

Description

De Bestuurlijke grenzen dataset is een aanvullende set ten opzichte van de dataset die de BRK aanbiedt. De verantwoordelijkheid voor de Bestuurlijke grenzen dataset en bijbehorende API ligt bij Informatiehuis Ruimte. Tot de doelgroep van de Bestuurlijke grenzen dataset behoren alle gebruikers die behoefte hebben aan de door het Kadaster vastgestelde bestuurlijke grenzen van gemeenten, provincies en rijksgrenzen. Naast deze grenzen zijn ook de grenzen van waterschappen toegevoegd, deze grenzen zijn aangeleverd door Het Waterschapshuis. Naast de rijksgrens die het Kadaster vaststelt ontsluit deze API ook een tweetal rijksgrenzen die door het Ministerie van Binnenlandse Zaken zijn aangeleverd ten behoeve van het gebruik binnen het DSO. In de dataset zijn ook de OIN’s van de bevoegde gezagen opgenomen, het eigenaarschap van de OIN’s ligt bij Logius en in de API worden alleen OIN’s teruggegeven van de bevoegde gezagen die in de dataset zitten.

Wat betreft de in deze dataset opgenomen dataset met de beheergrenzen van de 21 waterschappen in Nederland geldt het volgende: “Het betreft de as-is situatie per 01-04-2019. Deze set is bedoeld voor gebruik in het Digitaal Stelsel Omgevingswet (DSO). De set is nog niet conform INSPIRE-specificaties. Inhoudelijke harmonisatie (topologische correctheid) door de waterschappen moet nog gedaan worden. Elk waterschap is bronhouder van de eigen beheergrens. Credits: Unie van Waterschappen in samenwerking met Het Waterschapshuis.

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Metadata

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Downloads

Bestuurlijke Grenzen REST API

http://publications.europa.eu/resource/authority/file-type/JSON http://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/deed.nl

REST API