Dataset

Archieftoegangen

Permanent linkCopied
State Available
Data owner Nijmegen (Gemeente)
Updated 10/13/2022 - 00:00
License CC-0 (1.0)
Thema
  • Culture
Publicity level Public
Metadata Download (XML/RDF)

Description

De Nijmeegse archieftoegangen zijn beschikbaar als open data. Het gaat om meer dan 1200 archieftoegangen met daaraan gekoppeld meer dan 300.000 beschrijvingen van archiefstukken. In een archieftoegang worden de beschrijvingen van archiefstukken opgesomd en gerangschikt (in de vorm van een plaatsingslijst of een inventaris). Een archieftoegang vormt hierdoor de primaire toegang op een archief, om zo op efficiënte wijze archiefstukken te kunnen beheren en vinden.

Landing page: https://regionaalarchiefnijmegen.nl/over-ons/open-data

Owner

Owner information

Contact point

Publication & catalogues

Reuse

Licence & conditions

Relations

Comparable datasets

Examples

Metadata

Version notes

Language settings

Data language

Metadata language

Identifiers

Primary identifier


Downloads

Archieftoegangen

XML CC-0 (1.0)

De Nijmeegse archieftoegangen zijn beschikbaar als open data. Het gaat om meer dan 1200 archieftoegangen met daaraan gekoppeld meer dan 300.000 beschrijvingen van archiefstukken.

In een archieftoegang worden de beschrijvingen van archiefstukken opgesomd en gerangschikt (in de vorm van een plaatsingslijst of een inventaris). Een archieftoegang vormt hierdoor de primaire toegang op een archief, om zo op efficiënte wijze archiefstukken te kunnen beheren en vinden.

De data is afkomstig van de Digitale Studiezaal van het Regionaal Archief Nijmegen en is gemodelleerd volgens de EAD-standaard. De dataset wordt aangeboden via OAI-PMH harvesting.