Werkgroep Gemeenten

Werkgroep Header gemeenten.jpg

Werkgroep Gemeenten

In samenwerking met VNG/KING en de DSA (Digitale Stedenagenda), organiseerde data.overheid.nl op woensdag 9 november 2016 een werkgroep ‘gemeentelijke High Value Datalijst’. Het gezamenlijk doel van de organisatoren is om vanuit de Nederlandse Overheid één gedragen lijst van gemeentelijke high value datasets vast te stellen. De high value lijst heeft als doel om gemeenten ondersteuning te bieden bij het openen van data. Zo helpt de lijst bijvoorbeeld bij de keuze welke data met prioriteit te openen.

Deelnemers aan deze werkgroep zijn onder andere VNG/KING, de Digitale Steden Agenda (6 grote gemeenten), Open State Foundation, Dataplatform, Textinfo en de gemeenten Zaanstad, Ede, Waalwijk en Den Haag.  Uitgangspunt voor de werkgroep was de door DSA opgestelde lijst met mogelijke high value datasets. Deze lijst is gebaseerd op gebruikscijfers van de open data portalen van de grote gemeenten.

Heeft u interesse om mee te denken en te participeren in deze werkgroep? Neem contact op met data@koop.overheid.nl

 

 

Werkgroep Gemeenten

open data gemeenten.jpg

De 'Werkgroep Gemeenten' komt in november twee keer bij elkaar; op woensdag 9 en woensdag 30 november bespreken wij de high value datalijst voor gemeenten, verzamelen we extra input en kunnen gemeenten aangeven welke data volgens hen écht high value is en prioriteit mag krijgen bij ontsluiting. Het resultaat hiervan wordt teruggekoppeld op de gebruikersbijeenkomst van 16 december. Meer weten of opgeven? Neem contact op met data@koop.overheid.nl .