type-icon

Dataset

Kennisbank Justitiële Interventies

Permanente linkGekopiëerd
Eigenaar Ministerie van Veiligheid en Justitie
Licentie CC-0 (1.0)
Bijgewerkt 14-09-2020
Status Beschikbaar
  • Beschrijving
  • Downloadbare bestanden (1)
  • Relaties
  • Metadata

Beschrijving

De empirische kennis over straffen en maatregelen gericht op de reductie van criminaliteit neemt toe. Zowel in binnen- als buitenland wordt veel onderzoek uitgevoerd. Het is tijdrovend en niet eenvoudig om al deze onderzoeksresultaten te lezen en overzien. De wetenschappelijke literatuur is vaak technisch van aard en niet alle publicaties zijn beschikbaar en toegankelijk.
Om de Nederlandstalige en Engelstalige onderzoeksliteratuur toegankelijker te maken, heeft het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) een website opgezet. Deze website, de Kennisbank Justitiële Interventies, geeft informatie over de effectiviteit van justitiële interventies.

Contactinformatie
Naam: Team Open Data, KOOP
E-mail: opendata@overheid.nl

Downloadbare bestanden

Kennisbank Justitiële Interventies

HTML CC-0 (1.0)

De empirische kennis over straffen en maatregelen gericht op de reductie van criminaliteit neemt toe. Zowel in binnen- als buitenland wordt veel onderzoek uitgevoerd. Het is tijdrovend en niet eenvoudig om al deze onderzoeksresultaten te lezen en overzien. De wetenschappelijke literatuur is vaak technisch van aard en niet alle publicaties zijn beschikbaar en toegankelijk. Om de Nederlandstalige en Engelstalige onderzoeksliteratuur toegankelijker te maken, heeft het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) een website opgezet. Deze website, de Kennisbank Justitiële Interventies, geeft informatie over de effectiviteit van justitiële interventies.