Terug naar alle datasets

Dataset

Provincies; tarieven opcenten motorrijtuigenbelasting

Data eigenaar

Centraal Bureau voor de Statistiek | Uit catalogus: Centraal Bureau voor de Statistiek

Alle datasets van deze eigenaar

Thema
Economie
Status
Beschikbaar
Toegang
Publiek
Update
10-01-2019
Licentie
CC-BY
Taal
Nederlands
Deze tabel bevat de tarieven van de opcenten motorrijtuigenbelasting die door de provincies worden geheven. Houders van personenauto's en motorrijwielen betalen bovenop de motorrijtuigenbelasting een bedrag aan provinciale opcenten. De opcenten op de motorrijtuigenbelasting worden geïnd door de Belastingdienst, gelijk met de motorrijtuigenbelasting, en vervolgens aan de provincie overgemaakt. De gegevens in de tabel zijn afkomstig uit de begrotingen die de provincies voorafgaand aan het verslagjaar vaststellen.

Gegevens beschikbaar vanaf: 2000

Status van de cijfers:
De cijfers in deze tabel zijn bij eerste en tweede publicatie voorlopig. Als er zich wijzigingen voordoen is dit het gevolg van het beschikbaar komen van nieuwe of geactualiseerde gegevens. De cijfers worden definitief bij het publiceren van de volgende periode.

Wijzigingen per 10 januari 2019:
De voorlopige cijfers over 2019 zijn opgenomen.
De cijfers voor 2018 zijn nu definitief.

Wanneer komen er nieuwe cijfers?
De nieuwe voorlopige cijfers worden in de maand december voorafgaand aan het begrotingsjaar geplaatst, nader voorlopige cijfers worden in de maand februari van het begrotingsjaar geplaatst. De cijfers kunnen worden aangepast op grond van het beschikbaar komen van nieuw of geactualiseerd bronmateriaal. Over het algemeen zijn de aanpassingen gering van omvang. De aanpassingen worden doorgevoerd op het moment dat een nieuw jaar aan de reeks wordt toegevoegd.

Metadata

ID d7d20e19-c3cb-4b76-a78c-538a93110790
Identifier https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/80889ned
Titel Provincies; tarieven opcenten motorrijtuigenbelasting
Bestemmingspagina https://opendata.cbs.nl/dataportaal/portal.html#/CBS/nl/dataset/table?graphtype=Table&tableId=80889ned
Taal Nederlands
Taal van de metadata Nederlands
Licentie CC-BY
Catalogus https://opendata.cbs.nl/ODataCatalog/
Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek
Publiceerder Centraal Bureau voor de Statistiek
Naam van het contactpunt CBS | Centraal Bureau voor de Statistiek
E-mail van het contactpunt infoservice@cbs.nl
Thema Economie
Omschrijving Deze tabel bevat de tarieven van de opcenten motorrijtuigenbelasting die door de provincies worden geheven. Houders van personenauto's en motorrijwielen betalen bovenop de motorrijtuigenbelasting een bedrag aan provinciale opcenten. De opcenten op de motorrijtuigenbelasting worden geïnd door de Belastingdienst, gelijk met de motorrijtuigenbelasting, en vervolgens aan de provincie overgemaakt. De gegevens in de tabel zijn afkomstig uit de begrotingen die de provincies voorafgaand aan het verslagjaar vaststellen. Gegevens beschikbaar vanaf: 2000 Status van de cijfers: De cijfers in deze tabel zijn bij eerste en tweede publicatie voorlopig. Als er zich wijzigingen voordoen is dit het gevolg van het beschikbaar komen van nieuwe of geactualiseerde gegevens. De cijfers worden definitief bij het publiceren van de volgende periode. Wijzigingen per 10 januari 2019: De voorlopige cijfers over 2019 zijn opgenomen. De cijfers voor 2018 zijn nu definitief. Wanneer komen er nieuwe cijfers? De nieuwe voorlopige cijfers worden in de maand december voorafgaand aan het begrotingsjaar geplaatst, nader voorlopige cijfers worden in de maand februari van het begrotingsjaar geplaatst. De cijfers kunnen worden aangepast op grond van het beschikbaar komen van nieuw of geactualiseerd bronmateriaal. Over het algemeen zijn de aanpassingen gering van omvang. De aanpassingen worden doorgevoerd op het moment dat een nieuw jaar aan de reeks wordt toegevoegd.
Wijzigingsdatum 2019-01-10T02:00:00
Status Beschikbaar
 • API JSON
  download bestand

  Toegangslink

  http://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/80889ned

  Beschrijving Tarieven provincale opcenten motorrijtuigenbelasting. Per provincie.
  Laatst gewijzigd n.v.t
 • Feed XML
  download bestand

  Toegangslink

  http://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/80889ned

  Beschrijving Tarieven provincale opcenten motorrijtuigenbelasting. Per provincie.
  Laatst gewijzigd n.v.t

Documentatie

Is dit niet de dataset die u zoekt?