type-icon

Dataset

Autobezit in Dordrecht

Permanente linkGekopiƫerd
Eigenaar Dordrecht
Licentie CC-0 (1.0)
Bijgewerkt 14-09-2020
Status Beschikbaar
 • Beschrijving
 • Documentatie (3)
 • Relaties
 • Metadata

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Beschrijving: Gegevens met betrekking tot het aantal personenauto' s in de gemeente.

Verwijzing 1 geeft een beeld van het aantal personenauto's in de gemeente in drie opeenvolgende jaren. Daarbij wordt vermeld welke aantallen daarvan elektrisch danwel hybride zijn. Bron: OnderzoekCentrum Drechtsteden (OCD).

Beschrijving velden:

 • Autobezit: het totale aantal personenauto's waarvan het eigendom geregistreerd staat als in deze gemeente. Een personenauto wordt daarbij gedefinieerd als : motorvoertuig voor personenvervoer over de weg, exclusief brom- en motorfietsen, met maximaal 9 zitplaatsen (met inbegrip van bestuurdersplaats).
 • Elektrisch: het aantal voertuigen daarvan dat geheel elektrisch aangedreven is
 • Hybride: het aantal voertuigen dat ten dele elektrisch aangedreven is, maar ook over een brandstofmotor beschikt.

  Verwijzing 2 geeft ook een beeld van het aantal personenauto's, maar enkel in bezit van particulieren, uitgesplitst naar ouder of jonger dan 6 jaar, en aard van brandstof. De gegevens zijn beschikbaar per wijk in de gemeente. Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). (Gelet op beperkingen bij CBS is de verwijzing gesplitst in 2 delen).

  Doel: inzicht geven in het aantal voertuigen dat staat geregistreerd in de gemeente.

  Mogelijkheden: het bestand wordt gepubliceerd om personen en organisaties in de gelegenheid te stellen om kennis te nemen over het aantal personenauto's in de stad en de veranderingen die daarbinnen plaats vinden.

  Beperkingen: Er kunnen geen rechten aan het bestand worden ontleend van welke aard dan ook.

  Gebruiksvoorwaarden: Creative Commons CC-0.

  De data-eigenaar is te bereiken via het contactformulier achter deze link: https://www.dordrecht.nl/pls/iform/formEgemFormToon?F_FORMNR=102927&F_PARAMS=4871:Dordrecht:Autobezit

Bestemmingspagina: https://ckan.dataplatform.nl/dataset/autobezit-in-dordrecht

Contactinformatie
Naam: Dataplatform
E-mail: support@civity.nl

Documentatie

Autobezit Dordrecht (bron: OCD)

TXT CC-0 (1.0)

Omschrijving: Bestand geeft een beeld van het aantal personenauto's in de gemeente in drie opeenvolgende jaren. Daarbij wordt vermeld welke aantallen daarvan elektrisch danwel hybride zijn. Bron: OnderzoekCentrum Drechtsteden (OCD).

Autobezit Dordrecht (bron: CBS - deel 1)

TXT CC-0 (1.0)

Omschrijving: Aantal personenauto's, in bezit van particulieren, uitgesplitst naar ouder of jonger dan 6 jaar, en aard van brandstof. De gegevens zijn beschikbaar per wijk in de gemeente. Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Autobezit dordrecht (bron: CBS - deel 2)

TXT CC-0 (1.0)

Omschrijving: Aantal personenauto's, in bezit van particulieren, uitgesplitst naar ouder of jonger dan 6 jaar, en aard van brandstof. De gegevens zijn beschikbaar per wijk in de gemeente. Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).