Dataset

Adreskenmerken verblijfsobjecten

Permanente linkGekopiëerd
Status Beschikbaar
Data eigenaar Gemeente Zaanstad
Bijgewerkt 10-04-2021
Licentie CC-BY (4.0)
Toegang Niet Publiek
  • Beschrijving
  • Download (1)
  • Relaties
  • Metadata

Beschrijving

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

###Beschrijving van de data

  • Beschrijving: Actuele samenstelling van het aantal personen op een adres (verblijfsobject) naar woonplaats, wijk en buurt en de verdeling daarvan per leeftijdsgroep.
  • Bron: De gemeentelijke Basisregistratie personen (BRP) en de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG).
  • Doel: De gegevens zijn vastgelegd voor het uitvoeren van de BRP en BAG. Deze zijn vastgelegd in een wettelijke regeling, waarin onder andere kwaliteitsborging en privacybescherming zijn vastgelegd.
  • Beperkingen: De data zijn eigendom van de gemeente Zaanstad.
  • Mogelijkheden: De data toont de actuele gemiddelde samenstelling van het aantal personen in een verblijfsobject per woonplaats, wijk en buurt en de verdeling daarvan per leeftijdsgroep. Een verblijfsobject is de kleinste binnen één of meer panden gelegen en voor woon -, bedrijfsmatige, of recreatieve doeleinden geschikte eenheid van gebruik die ontsloten wordt via een eigen afsluitbare toegang vanaf de openbare weg, een erf of een gedeelde verkeersruimte, onderwerp kan zijn van goederenrechtelijke rechtshandelingen en in functioneel opzicht zelfstandig is.

###Het databestand bevat de volgende velden:
* __woonplaats__: De woonplaats waarin het verblijfsobject ligt.
* __wijk__: De wijk waarin het verblijfsobject ligt.
* __buurt__: De buurt waarin het verblijfsobject ligt.
* __aantal_verblijfsobjecten__: Het totaal aantal verblijfsobjecten in een buurt.
* __gem_aantal_personen__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject naar woonplaats, wijk, buurt.
* __gem_00_tm_12_jr__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject in de leeftijdscategorie 0 tot en met 12 jaar naar woonplaats, wijk, buurt.
* __gem_13_tm_17_jr__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject in de leeftijdscategorie 13 tot en met 17 jaar naar woonplaats, wijk, buurt.
* __gem_18_tm_23_jr__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject in de leeftijdscategorie 18 tot en met 23 jaar naar woonplaats, wijk, buurt.
* __gem_24_tm_40_jr__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject in de leeftijdscategorie 24 tot en met 40 jaar naar woonplaats, wijk, buurt.
* __gem_41_tm_65_jr__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject in de leeftijdscategorie 41 tot en met 65 jaar naar woonplaats, wijk, buurt.
* __gem_66_tm_80_jr__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject in de leeftijdscategorie 66 tot en met 80 jaar naar woonplaats, wijk, buurt.
* __gem_80+_jr__: Het gemiddeld aantal personen per verblijfsobject in de leeftijdscategorie 81 jaar en ouder naar woonplaats, wijk, buurt.

Bestemmingspagina: https://ckan.dataplatform.nl/dataset/adreskenmerken-verblijfsobjecten

Contactinformatie
Naam: Dataplatform
E-mail: support@civity.nl

Downloaden

adreskenmerken verblijfsobjecten.csv

Downloaden CSV CC-0 (1.0)

Actuele samenstelling van het aantal personen op een adres (verblijfsobject) naar woonplaats, wijk en buurt en de verdeling daarvan per leeftijdsgroep

Preview