Terug naar alle datasets

Dataset

Verdachte boomgaarden in Zeeland (1940-1980)

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Data eigenaar

Zeeland | Uit catalogus: NationaalGeoregister.nl

Alle datasets van deze eigenaar

Thema
Natuur en milieu
Status
Beschikbaar
Toegang
Publiek
Bijgewerkt
01-07-2010
Licentie
CC-0
Taal
Nederlands
inventarisatie van voormalige boomgaarden uit de periode 1940-1980 in de provincie Zeeland. In deze periode werd in de fruitteelt DDT gebruikt als gewasbeschermingsmiddel. Als gevolg hiervan worden in voormalige boomgaarden uit deze periode regelmatig verhoogde concentraties DDT in de bodem aangetroffen.

Deze kaart betreft een inventarisatie van voormalige boomgaarden uit de periode 1940-1980 in de provincie Zeeland. In deze periode werd in de fruitteelt DDT gebruikt als gewasbeschermingsmiddel. Als gevolg hiervan worden in voormalige boomgaarden uit deze periode regelmatig verhoogde concentraties DDT in de bodem aangetroffen. Deze kaart geeft weer of in deze perioden een perceel in gebruik was als boomgaard.
De inventarisatie is gebaseerd op oude topografische kaarten uit verschillende jaargangen. Deze zijn verkend met een tussenperiode van circa 10 jaar. Globaal zijn de gegevens gebaseerd op verkenningen rond 1940 (veelal jaar van verkenning 1936), rond 1960, rond 1970 en rond 1980.
De boomgaarden zijn per regio / eiland opgenomen in afzonderlijke GIS-bestanden en samengevoegd in één totaalbestand.
Het bestand boomgaarden-Beveland bevat tevens informatie over boomgaarden uit de topografische kaart uit 1990 en huidige boomgaarden. Deze recentere informatie is niet opgenomen in voornoemd totaalbestand, dat alleen de boomgaarden uit de periode 1940-1980 bevat.
Het bestand boomgaarden-Beveland is in 2003 samengesteld ten behoeve van de in opdracht van DLG Zeeland opgestelde bodemkwaliteitskaart van het buitengebied van gemeentes Goes, Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland. Het bestand van de gemeente Borsele is in april 2009 samengesteld ten behoeve van de actualisatie van de bodemkwaliteitskaart van de gemeente Borsele (in opdracht van gemeente Borsele). Voor de overige gemeentes in Zeeland zijn de boomgaarden in 2010 geïnventariseerd in opdracht van de provincie Zeeland.

Gegevens over de dataset

Titel Verdachte boomgaarden in Zeeland (1940-1980)
Identifier https://nationaalgeoregister.nl/geonetwork?uuid={47F7632A-7A79-4E05-8924-8EC01608D792}
Taal Nederlands
Taal van de metadata Nederlands
Beschrijving inventarisatie van voormalige boomgaarden uit de periode 1940-1980 in de provincie Zeeland. In deze periode werd in de fruitteelt DDT gebruikt als gewasbeschermingsmiddel. Als gevolg hiervan worden in voormalige boomgaarden uit deze periode regelmatig verhoogde concentraties DDT in de bodem aangetroffen. Deze kaart betreft een inventarisatie van voormalige boomgaarden uit de periode 1940-1980 in de provincie Zeeland. In deze periode werd in de fruitteelt DDT gebruikt als gewasbeschermingsmiddel. Als gevolg hiervan worden in voormalige boomgaarden uit deze periode regelmatig verhoogde concentraties DDT in de bodem aangetroffen. Deze kaart geeft weer of in deze perioden een perceel in gebruik was als boomgaard. De inventarisatie is gebaseerd op oude topografische kaarten uit verschillende jaargangen. Deze zijn verkend met een tussenperiode van circa 10 jaar. Globaal zijn de gegevens gebaseerd op verkenningen rond 1940 (veelal jaar van verkenning 1936), rond 1960, rond 1970 en rond 1980. De boomgaarden zijn per regio / eiland opgenomen in afzonderlijke GIS-bestanden en samengevoegd in één totaalbestand. Het bestand boomgaarden-Beveland bevat tevens informatie over boomgaarden uit de topografische kaart uit 1990 en huidige boomgaarden. Deze recentere informatie is niet opgenomen in voornoemd totaalbestand, dat alleen de boomgaarden uit de periode 1940-1980 bevat. Het bestand boomgaarden-Beveland is in 2003 samengesteld ten behoeve van de in opdracht van DLG Zeeland opgestelde bodemkwaliteitskaart van het buitengebied van gemeentes Goes, Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland. Het bestand van de gemeente Borsele is in april 2009 samengesteld ten behoeve van de actualisatie van de bodemkwaliteitskaart van de gemeente Borsele (in opdracht van gemeente Borsele). Voor de overige gemeentes in Zeeland zijn de boomgaarden in 2010 geïnventariseerd in opdracht van de provincie Zeeland.
Tags bodemverontreiniging
Thema Natuur en milieu, Bodem
Dataclassificatie High value dataset: Nee
Basisregister: Nee
Referentiedata: Nee
Versie Aanmaakdatum: 2010-07-01T00:00:00
Status: Beschikbaar

Gegevens over de aanbieder

Data eigenaar Zeeland
Publiceerder Zeeland
Contactpunt Naam van het contactpunt: Walter Jonkers, Provincie Zeeland
E-mail van het contactpunt: geo@zeeland.nl
Website van het contactpunt: http://www.zeeland.nl
Telefoonnummer van het contactpunt: 0118 - 63 10 11

Rechten en zichtbaarheid

Licentie CC-0
Toegang Publiek

Relaties en verwijzingen

Bron catalogus NationaalGeoregister.nl
Let op, dit zijn webservices.
 • geonam_bdmkwlbmgvrdddtvlk OGC:WFS

  Toegangslink

  https://opengeodata.zeeland.nl/geoserver/bodem/wfs?

  Naam geonam_bdmkwlbmgvrdddtvlk
  Beschrijving Verdachte boomgaarden in Zeeland (1940-1980)
  Taal Nederlands
  Taal van de metadata Nederlands
  Licentie CC-0
  Bestandstype OGC:WFS
  Mediatype application/xml
 • geonam_bdmkwlbmgvrdddtvlk OGC:WMS

  Toegangslink

  https://opengeodata.zeeland.nl/geoserver/bodem/wms?

  Naam geonam_bdmkwlbmgvrdddtvlk
  Beschrijving Verdachte boomgaarden in Zeeland (1940-1980)
  Taal Nederlands
  Taal van de metadata Nederlands
  Licentie CC-0
  Bestandstype OGC:WMS
  Mediatype application/xml

Is dit niet de dataset die u zoekt?