Terug naar alle datasets

Dataset

Welzijnswerk, maatschappelijk werk en kinderopvang; financiën en personeel

Ok

De link(s) bij deze dataset zijn gecontroleerd en leiden naar data.

Sluiten

Data eigenaar

Centraal Bureau voor de Statistiek | Uit catalogus: Centraal Bureau voor de Statistiek

Alle datasets van deze eigenaar

Thema
Zorg en gezondheid
Status
Beschikbaar
Toegang
Publiek
Bijgewerkt
29-05-2019
Licentie
CC-BY
Taal
Nederlands
Deze tabel bevat informatie over de financiën, het personeel en de productie van bedrijven met als hoofdactiviteit, volgens Standaard Bedrijfsindeling (SBI) 2008, welzijnswerk ouderen, lokaal welzijnswerk, maatschappelijk werk, kinderopvang of peuterspeelzaalwerk.

Gegevens beschikbaar vanaf: 2008 (2012 voor maatschappelijk werk)

Status van de cijfers:
De in de tabel opgenomen cijfers over kinderopvang, lokaal welzijnswerk en maatschappelijk werk 2017 zijn voorlopig; cijfers over voorgaande jaren zijn definitief. De resterende cijfers over 2016 (peuterspeelzaalwerk en welzijnswerk voor ouderen) zijn voorlopig.

Wijzigingen per 29 mei 2019:
Cijfers over lokaal welzijnswerk en maatschappelijk werk 2017 zijn toegevoegd; cijfers over 2016 zijn definitief gemaakt. Bij de samenstelling van de cijfers over 2017 van lokaal welzijnswerk is gebleken dat de populatie van bedrijven in de jaren 2012-2016 niet volledig was. De populatieafbakening is nu verbeterd doordat de SBI-code van enkele bedrijven beter is getypeerd. Na toevoeging van de ontbrekende bedrijven zijn de cijfers over 2012-2016 wat naar boven bijgesteld.

Wijzigingen per 4 februari 2019:
Onder de onderwerpen binnen de verlies- en winstrekening is 'buitengewoon resultaat' vervangen door 'incidenteel resultaat'. Onder 'incidenteel resultaat' wordt vanaf verslagjaar 2017 het volgende geboekt: de som van het saldo van baten en lasten die van uitzonderlijke omvang zijn of in uitzonderlijke mate voorkomen en het saldo van boekwinsten en boekverliezen bij verkoop of tenietgaan van vaste activa.

Wanneer komen er nieuwe cijfers?
Cijfers over 2017 van peuterspeelzaalwerk worden in het vierde kwartaal van 2019 gepubliceerd. Het is momenteel niet bekend wanneer cijfers over welzijnswerk voor ouderen 2017 worden gepubliceerd.

Meer informatie over deze dataset

Gegevens over de dataset

Titel Welzijnswerk, maatschappelijk werk en kinderopvang; financiën en personeel
Identifier https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/81278ned
Taal Nederlands
Taal van de metadata Nederlands
Beschrijving Deze tabel bevat informatie over de financiën, het personeel en de productie van bedrijven met als hoofdactiviteit, volgens Standaard Bedrijfsindeling (SBI) 2008, welzijnswerk ouderen, lokaal welzijnswerk, maatschappelijk werk, kinderopvang of peuterspeelzaalwerk. Gegevens beschikbaar vanaf: 2008 (2012 voor maatschappelijk werk) Status van de cijfers: De in de tabel opgenomen cijfers over kinderopvang, lokaal welzijnswerk en maatschappelijk werk 2017 zijn voorlopig; cijfers over voorgaande jaren zijn definitief. De resterende cijfers over 2016 (peuterspeelzaalwerk en welzijnswerk voor ouderen) zijn voorlopig. Wijzigingen per 29 mei 2019: Cijfers over lokaal welzijnswerk en maatschappelijk werk 2017 zijn toegevoegd; cijfers over 2016 zijn definitief gemaakt. Bij de samenstelling van de cijfers over 2017 van lokaal welzijnswerk is gebleken dat de populatie van bedrijven in de jaren 2012-2016 niet volledig was. De populatieafbakening is nu verbeterd doordat de SBI-code van enkele bedrijven beter is getypeerd. Na toevoeging van de ontbrekende bedrijven zijn de cijfers over 2012-2016 wat naar boven bijgesteld. Wijzigingen per 4 februari 2019: Onder de onderwerpen binnen de verlies- en winstrekening is 'buitengewoon resultaat' vervangen door 'incidenteel resultaat'. Onder 'incidenteel resultaat' wordt vanaf verslagjaar 2017 het volgende geboekt: de som van het saldo van baten en lasten die van uitzonderlijke omvang zijn of in uitzonderlijke mate voorkomen en het saldo van boekwinsten en boekverliezen bij verkoop of tenietgaan van vaste activa. Wanneer komen er nieuwe cijfers? Cijfers over 2017 van peuterspeelzaalwerk worden in het vierde kwartaal van 2019 gepubliceerd. Het is momenteel niet bekend wanneer cijfers over welzijnswerk voor ouderen 2017 worden gepubliceerd.
Thema Zorg en gezondheid
Bestemmingspagina https://opendata.cbs.nl/statline/portal.html?_la=nl&_catalog=CBS&tableId=81278ned
Dataclassificatie High value dataset: Nee
Basisregister: Nee
Referentiedata: Nee
Versie Status: Beschikbaar
Frequentie van wijzigingen: Jaarlijks

Gegevens over de aanbieder

Data eigenaar Centraal Bureau voor de Statistiek
Publiceerder Centraal Bureau voor de Statistiek
Contactpunt Naam van het contactpunt: Centraal Bureau voor de Statistiek
E-mail van het contactpunt: infoservice@cbs.nl

Rechten en zichtbaarheid

Licentie CC-BY
Toegang Publiek

Relaties en verwijzingen

Bron catalogus Centraal Bureau voor de Statistiek
 • API JSON
  download bestand

  Toegangslink

  https://opendata.cbs.nl/ODataApi/OData/81278ned

  Naam API
  Beschrijving Welzijnswerk ouderen, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, lokaal welzijnswerk; verlies- en winstrekening, personeel en productie
  Taal Nederlands
  Taal van de metadata Nederlands
  Licentie CC-BY
  Bestandstype JSON
  Mediatype application/json
Let op, dit zijn webservices.
 • Feed ATOM

  Toegangslink

  https://opendata.cbs.nl/ODataFeed/OData/81278ned

  Naam Feed
  Beschrijving Welzijnswerk ouderen, kinderopvang, peuterspeelzaalwerk, lokaal welzijnswerk; verlies- en winstrekening, personeel en productie
  Taal Nederlands
  Taal van de metadata Nederlands
  Licentie CC-BY
  Bestandstype ATOM
  Mediatype application/atom+xml

Is dit niet de dataset die u zoekt?